“Cumhurbaşkanlığı Afet Fonundan küçücük bir fon ayrılsa bu konu kökünden çözülürdü”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu; medya grubumuzu ziyaret ederek Kırklareli ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda ilimizde yoğun yağışlar sonucunda zarar gören çiftçiye gerekli desteğin verilmediğini söyleyen Milletvekili Gündoğdu konuyla alakalı verilen soru önergeleri ve açıklamaların karşılığını bulmadığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı Afet Fonundan küçücük bir fon ayrılsa bu konu kökünden çözülürdü” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomik süreci değerlendiren Vecdi Gündoğdu; “Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz ve buhran var. Geçtiğimiz hafta Dolar, Euro ve Altının yükselmesiyle tarihi rekorlar kırıldı. Bu da ekonomimizi direk olarak etkiliyor. Zaten hükümet pandemi döneminde karşılıksız olarak 79 milyar lira para bastı. Basmış olduğunuz karşılıksız para bir gün karşınıza duvar gibi çıkar ve ekonomiyi çökertir.

İktidarın yaptığı yanlışlar var ekonomi ile ilgili. Damadın ekonomi ile yanlışları var artık Ekonomi Bakanı değil “damat” diyoruz. Çünkü bu hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da söyledi. Damadını o mevkiden alması gerekiyor. Çünkü bu görevi yürütemiyor” şeklinde konuştu.
“Esnafa yardım yapılacağı söylendi ama sonunda gelin
biz size faiz ile para verelime döndü iş”
Esnafa yardım yapılması gerektiğini dile getiren Gündoğdu; “Normal şartlarda pandemi döneminde kimse işten çıkarılmayacaktı ama yine insanlar işsiz kaldılar. Esnafa yardım yapılacağı söylendi ama sonunda “gelin biz size faiz ile para verelim”e döndü iş. Ben bir esnaf-milletvekili olarak şunu isterdim bu süreçte. Geçmişte KOBİ kredileri verildi. 0 faizli esnaf aldığını bir süre sonra aynı oranda geri ödedi. Böyle kolaylıklar yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü esnafımızı ayakta tutmalıyız. Ama bunlar yapılmadı yalnızca “yapılıyormuş gibi gözüktü” dedi.
“Sigortası olanların parası bir şekilde karşılanacak
ama bir de sigortasız olanlar var”
Geçtiğimiz haftalarda ilimizde yaşanan doğal sorunlar neticesi ile çiftçilerin yaşadığı olumsuzluklardan bahseden Milletvekili Gündoğdu; “Çiftçilerimiz etkileyen bir olay yaşadık. Belki de Kırklareli tarihinde olmayan bir afet yaşandı bu süreçte. Pek çok köyümüz zarar gördü. Yine buğday, ayçiçeği, karpuz, kavun, kabak gibi ürünler olduğu gibi zaiyata uğradı. Sigortası olanların parası bir şekilde karşılanacak ama bir de sigortasız olanlar var. Yaklaşık yüzde 50’si sigortalı ise yüzde 50’si de sigortasız” diye konuştu.
“Olan gariban çiftçiye, köylüye, üreticiye oldu”
Cumhurbaşkanlığı Afet Fonundan bir ödenek ile Kırklarelili çiftçinin problemlerinin çözüleceğini kaydeden Milletvekili Gündoğdu; “Çiftçiye boş alan bırakmayın ekin dendi. Trakya çiftçisi de dinledi ve ekimini yaptı o zaman mağduriyeti ortadan kaldıracaksınız. Önerge verdik bu konuyla ilgili baısn açıklamaları yaptık, mecliste konuştuk, 1 dakikalık sorularda dişle getirdik, Tarım ve Orman Bakanına önerge gönderdik ama oralı olan olmadı. Olan gariban çiftçiye, köylüye, üreticiye oldu. Cumhurbaşkanlığı Afet Fonundan küçücük bir fon ayrılsa bu konu kökünden çözülürdü.
Vatandaşlarımızın sorunları çığ gibi büyüyor ve freni boşalmış bir kamyon gibi aşağı giden bir Türkiye var. Ama her çıktıklarından günlük güneşlik bir ülkeden bahsediyorlar ama aşağıda yaşayan vatandaş öyle demiyor. Bu durumda bu işin AK Parti ile olmayacağını görüyoruz ve ilk sandıkta gideceklerini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol