Cumhurbaşkanından mektup var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklarelililere gönderdiği mektupla bölgeye yapılan yatırımları anımsattı. Erdoğan, 16 yılda ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda Türkiye’yi 3,5 kat büyüttüklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca posta hizmetlerindeki aksamadan olsa gerek geçte olsa; 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günlerini de gönderdiği mektupla kutladı.

Önceki gün posta kutularına gelen üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı yazılı zarflardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırklarelilere yazdığı mektup çıktı. Tüm Kırklarelilere gönderildiği anlaşılan mektubun yanında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kırklareli’ne gerçekleştirdiği yatırımlara ilişkin broşür ile Türkiye genelinde yapılan yatırımlara ilişkin broşürde mektupla birlikte ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği mektupta, Türkiye’yi 16 yılda her alanda 3,5 kat büyüttüklerini belirtirken, “Daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edelim” mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı mektupta şu ifadeler yer aldı;
Erdoğan’ın mektubu
“Büyük ve güçlü Türkiye idealine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle Türkiye'yi, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sanayiye kadar her alanda 16 yılda 3,5 kat büyüttük.
Bugüne kadar yaptıklarımızla yetinmiyor, 2023 vizyonumuzla çok daha büyük hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyoruz.
Elde ettiğimiz başarılarda Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı yatırımların ve çalışmaların da büyük katkısı vardır. Bakanlığımız, her bir köşesi cennet parçası olan güzel vatanımızda çığır açan yatırımlar yaptı, yapmaya devam ediyor.
Orman, su, tabiat ve meteoroloji alanında yaptığımız her çalışmada çevreyi ve canlıları korumayı temel ilke edindik. Ülkemizin tabii kaynaklarını, koruma-kullanma dengesini gözeterek, sizlerin hizmetine ve kullanımına sunmayı sürdürüyoruz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan "Daha Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim" kampanyamız çerçevesinde sizlere ulaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Zarf içindeki tohumları toprakla buluşturarak, daha yeşil bir Türkiye için siz de katkıda bulunabilirsiniz.
Bu vesileyle; 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günlerinizi tebrik ediyorum.
Ailenizle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektubun yanında ayrıca iki adette yatırımların anlatıldığı broşür yer aldı. Söz konusu broşürlerde ise şu bilgiler bulunuyor;
Ergene'yi Hayata Döndürdük
Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehrinin hayata döndürülmesi için yatırımlara hız verdik. Ergene Havza Koruma Eylem Planı çerçevesinde belirlediğimiz başlıkları tek tek uygulamaya koyduk ve havzada dönüşümü başlattık. Bir plan dâhilinde yürüttüğümüz çalışmalarla
Kırklareli merkez ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi,
Pınarhisar ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi,
Vize ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi
Babaeski ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerini tamamlayarak
Ergene Nehrinin su kalitesinde ciddi iyileşmeler sağladık.
Kırklareli’ye dev tesisler kazandırıyoruz
Ülkemizin su zengini olmadığının farkında olarak suyu akıllıca yönetiyoruz. Şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda içmesuyu, sulama ve enerji maksatlı barajlar inşa ederek insanımızı ve toprağımızı suyla buluşturuyoruz.
Pınarhisar Kurudere Barajı ile Vize Sergen Barajını ve 3 göleti hizmete aldığımız Kırklareli'nde 5 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmalarına, 5 baraj ve 11 göletin de proje ve planlama çalışmalarına devam ediyoruz.
Kırklarelİ'nİn münbit topraklarını
sulamaya açtık
Tamamladığımız 9 sulama tesisi ile Kırklareli'inde 198.330 dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 83 milyon TL gelir artışı sağladık. Kırklareli'nde 6 sulama tesisin inşaat çalışmaları devam ederken, 16 sulama tesisi için de planlama ve proje hazırlama çalışmaları sürmektedir.
Taşkın koruma tesisleriyle halkımızı
ve toprağımızı koruyoruz
Taşkın riskini en alt seviyeye indirmek için bir plan dahilinde tesisler inşa ediyoruz. Böylece yaşanması muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Kırklareli'nde 69 taşkın koruma tesisini hizmete açarak 58 meskun mahal ve 46.100 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca 8 dere ıslahının inşaat çalışmalarına ve 3 dere ıslahın da planlama ve proje çalışmalarına devam ediyoruz.
Kırklareli artık daha
yeşil daha yaşanılır
Yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile Dünya'da orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Kırklareli'nde son 15 yılda muhteşem çalışmalara imza attık. 24,4 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu Kırklareli'nde sosyal ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde:
294 okul bahçesine 27.947 fidan,
183 ibadethane çevresine 16.968 fidan,
65 mahalle mezarlığına 15.413 fidan,
6 hastane ve sağlık ocağı bahçesine 568 fidan,
478 km karayolu ve köy yolu kenarına 207.751 fidan diktik.
Bal Ormanları, Şehir Ormanları ve Mesire Yerleri Kurduk
Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için 3 bal ormanı kurduk. Vatandaşlarımızın stresten uzak ve tabiatla iç içe zaman geçirmeleri için 1 şehir ormanı ve 10 mesire yeri kurduk.
Orman Köylümüzle Hasım
Değil Hısım Olduk
Sığırcılık, koyunculuk, güneş enerjisi ile ısıtma vb. konularda orman köylerinde yaşayan 2.590 aileye 38,4 milyon TL ferdi proje kredisi verdik.
Orman Köylümüze Yeni Gelir Kapıları Açtık
Orman köylerinde yaşayan vatandaşların gelir seviyelerinin arttırılması için 85 köyde takriben 261.302 ceviz, badem, dut gibi gelir getirici fidanlar diktik.
Korunan alanlara gözümüz gibi bakıyoruz
Kırklareli'ndeki İğneada Longoz Ormanları Milli Parkını, 1 tabiat parkını ve 1 tabiatı koruma alanını gözümüz gibi koruyoruz. İğneada Longoz Ormanları Milli Park'ında ziyaretçi tanıtım merkezi, günübirlik kullanım alanları altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları yaparak ziyaretçilerimizin hizmetine sunduk.
Tabiat Turizmini Geliştiriyoruz.
Kırklareli'nin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve tabiat turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılarak geliştirilmesini sağlamak maksadıyla Tabiat Turizmi Master Planı ve Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı hazırladık.
Meteorolojide çağı yakaladık
Meteoroloji alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu sayede hava tahminlerindeki isabet oranını yüzde 90'ın üzerine çıkararak, bu alanda gelişmiş ülkeler seviyesine yükseldik. Bu kapsamda Kırklareli'nde 16 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 1 Deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonunu hizmete aldık.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol