Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yeni infaz düzenlemesi kamu vicdanının hassasiyetleri dikkate alınarak hazırlandı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan infaz düzenlemesi hakkında, “Yeni infaz düzenlemesi, uygulamadaki sıkıntılar yanında, milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyetlerini de dikkate alınarak hazırlanmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni infaz düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilmesi üzerine video mesajla bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 18 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiklerinde Türkiye’yi dört sütun üzerinde yükseltme sözü verdiklerini, bunları da eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olarak açıkladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de kabul edilen yeni infaz düzenlemesinin de Yargı Reformu Stratejisi’nin de söz verdikleri hususlardan biri olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “Ceza adaletinin olmadığı bir yerde vicdanların sızısını durdurmak mümkün değildir. Uzun bir hazırlık döneminin ardından Meclis’e sunduğumuz yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık. TBMM’de, AK Parti ve MHP gruplarının ortak gayretiyle teklife dönüşen, uzun bir çalışma döneminin ardından da Genel Kurul’da kabul edilen bu düzenleme oldukça önemli yenilikler getiriyor. Meclisimizin kabul ettiği bu kanun, onay için bize geldikten sonra, hızla incelemesini tamamlayıp Resmi Gazete’de yayınlatmak suretiyle yürürlüğe sokacağız. Bu düzenlemenin hazırlığından yasalaşmasına kadar tüm süreçlerinde emeği olan herkese, özellikle Adalet Bakanlığımıza ve siyasi parti gruplarımıza teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak, yeni infaz düzenlemesinin, Türkiye’de adaletin tecellisi konusunda milletin beklentilerini daha yüksek oranda karşılayacağının da bir gerçek olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Bu düzenlemedeki hükümlüler lehine iyileştirmeler ile yeni infaz yöntemleri, adaletin tecellisi sırasında vicdanların yaralanmasının önüne geçmek için getirilmiştir. Hükümlülerin rehabilitasyonda katettiği mesafenin gerçekçi tespiti için iyi hal değerlendirmeleri otomatik olmaktan çıkartılıp belirli bir takvime bağlanmıştır. Kanunun yayımlanmasıyla birlikte infaz sürelerinde yapılacak değişikliklere uygun şekilde, çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir. Bu vatandaşlarımızın, devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacağına inanıyorum.

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin salgın tehdidinden korunması hususunda tüm tedbirlerin alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için temizlikten karantinaya kadar her önlem alınıyor” diye konuştu... (Cumhurbaşkanlığı)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kanuni kamu vicdanı 16 Nisan 2020 Perşembe 17:03:22

    Herbiri kendi işlerinde toplumu canlandırmaya onbinlerce damcı salıverilirken toplumu düşündürmek suçlusu 6 gazetecinin özel kanunla içeride tutulmaları kamu vicdanı denilenin politik ayarlı bir aygıt olduğunu göstermektedir.