Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık”

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen ve Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı. Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmasında; Yeni yatırımlar yapılıyor, salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık” dedi…

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen ve Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün ile birlikte 151. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılım sağladı. Kırklarelili partililer ayrıca Ankara’da Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın yanı sıra, çeşitli Bakanlıklarımıza da ziyaretler gerçekleştirerek, önemli temaslarda bulundular.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Dünya, salgınla başlayan sağlık krizi ve onu takip eden ekonomik krizle sarsılırken, Türkiye hedeflerine doğru yürüyüşünü hızlandırmıştır. Ekonomi yönetimimizin önceliğini yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla odaklı büyüme olarak belirledik. İhracatta 2021’i 225 milyar doların üzerinde bir rakamla tamamlamamız, doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” dedi.
AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar güçlü kurumsal geleneklerini geliştirerek korumuş ve yaşatmış bir parti olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel merkezlerinden, il ve ilçe teşkilatlarına kadar tüm kademelerinde toplantılarını düzenli olarak yaptıklarını ve işlerini istişare ile yürüten bir parti olduklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluş dönemlerinden itibaren gençlik kolları ve kadın kollarında görev alanların bugün ilçe, il teşkilatları olmak üzere genel merkez ve Meclis'te sorumluluk üstlendiklerini anımsatarak, “Üye sayımızın sürekli artmasında bu tablonun çok önemli rolü vardır. Tabii burada asıl olan üye sayısını kâğıt üzerinde artırmak değil, her üyemizi partimizin faaliyetlerine faal olarak dâhil edebilmektir. Bunu başardığımızda 84 milyon vatandaşımızın her birine ulaşma, dokunma ve gönlünü kazanma hedefimizi çok daha kolay bir şekilde hayata geçirebiliriz” dedi.
Türkiye'nin son 20 yıldaki 16. genel seçimi 2023 Haziran'a hazırlanırken üyeleri ile irtibatlarını güçlendirmeye de önem vermeleri gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her fırsatta altını çizerek tekrarladığım gibi 2022 bizim için hazine değerinde bir dönemdir. Biliyorsunuz ülkemizdeki muhalefet icraatta tembel, vatandaşlarımızla ilişkisinde de riyakârdır. Onlar sadece seçimden seçime vatandaşımıza gider, tiyatro müsameresi havasında oy ister sonra da bir daha dönüp arkalarına bakmazlar. Meydanlarda verdikleri sözlerin hiçbirini göreve gelince hatırlamazlar, hatırlatanlara da saldırırlar. Biz ise yılın 365 günü insanımızla iç içeyiz, böyle olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaseti millet için yaptıklarını ve milletle birlikte yürüdüklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Siyaset kapısı, hacet kapısıdır. Derdi, sıkıntısı, talebi ve teklifi olan herkesin ilk çalacağı kapının AK Parti teşkilatları olmasından daha tabii bir şey yoktur. Elbette her talebi karşılamak mümkün değildir, derdine çözüm bulunabilecek vatandaşın sıkıntısını gidermek zaten boynumuzun borcudur. Bunun mümkün olmadığı durumda ise talep sahibi vatandaşımıza durumu izah ederek onun gönlünü almak, irtibatını sürdürmesini sağlamak da en başta gelen görevimizdir. AK Parti teşkilatlarında görev üstlenen hiç kimsenin meseleye bunun dışında bir bakış açısıyla eda ile üslupla yaklaşması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Biz, her zaman teşkilatlarımıza kibri, büyüklenmeyi, ayrımcılığı, hizipçiliği ve nobranlığı sokmamış olmakla övünen bir partiyiz. Genel başkanından mahalle sorumlusuna kadar AK Parti'yi temsil eden hiç kimsenin davamızın bu vasfına zarar vermeye hakkı yoktur. İşimiz çok olabilir, mesuliyetimiz ağır olabilir, vaktimiz sınırlı olabilir ve kişisel sıkıntılarımız olabilir her ne olursa olsun önceliğimizi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmaya vereceğiz. Bunu başaramıyorsak o görev yerlerini boşuna işgal etmeyeceğiz. Çünkü bu kapı sadece siyaset kapısı değildir, bu kapı çok daha büyük bir medeniyet, kültür, tarih ve inanç davasının günümüzdeki temsilcisidir. Yaptığımız hata, bıraktığımız eksik ve yol açtığımız kayıp sadece şansımızı değil asırlara sari bayrak yarışında nöbetçisi olduğumuz davamızı da etkiler. İşte bunun için hep birlikte çok çalışmamız çok emek vermemiz çok iyi neticeler almamız gereken bir döneme giriyoruz.”
Türkiye'nin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerinde kapasitelerin artırıldığını, fabrikaların büyütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te beş organize sanayi bölgesinin bulunduğunu, şimdi altıncısının yapıldığını anımsattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Evet, bu millet çalışıyor, sanayicisi çalışıyor ama ana muhalefet yavrularıyla beraber bu çalışmaları görmüyor. Yeni yatırımlar yapılıyor, salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık. Bu vesileyle hazineye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilerimize de bir müjde verelim; Hazineye ait tarım arazilerinin kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmelerini zaten sağlamıştık. Böylece ülke çapında 595 milyon metrekare hazine arazimiz 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip, biçilmeye başlanmıştı. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden de faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir."
Her alanda milletin yanında olduklarını gösterdiklerini ve göstermeyi sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla birlikte sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma ve fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dâhil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık. İnşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız. Vatandaşlarımızı ne döviz kurundaki dalgalanmanın ne fahiş fiyat artışlarının yükü altında bırakmamakta kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu. Yeni ekonomi programında istihdamı önceliklerinin başına koymalarının sebebinin insanların işine ve aşına halel getirmemek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretten memur ve emekli maaşlarındaki artışa kadar her konuda bu anlayışı gözettiklerini ve hayata geçirdiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah en zoru geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma, milletimize hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösterme vaktidir. Sizlerden ricam, bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yaptıklarımızı, yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmamızdır. Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri bıkmadan, usanmadan anlatmayı lütfen sürdürün. Türkiye'nin maruz kaldığı saldırıları ve bunların gerisindeki niyetleri her fırsatta ifade edin. Muhalefet diye karşımıza çıkartılan yamalı bohçanın kifayetsizliğini ve tutarsızlığını örnekleriyle gösterin. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma konusundaki kararlılığımızı ve bu çerçevede uyguladığımız politikaların doğruluğunu samimiyetle savunun. Türkiye 2023 hedeflerine ulaştığında milletimizin elde edeceği kazanımları sık sık hatırlatın. Yeni nesillere miras bırakacağımız 2053 vizyonumuzu ve bunun ilk hedefi olan Yeşil Kalkınma Devrimi'ni özellikle gençlerle sürekli paylaşın. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını başaracağımıza olan inancımızı halkımıza ne kadar yansıtırsak onlardan alacağımız destek de o derece büyük olacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 84 milyonun her bir ferdini öz kardeşleri olarak bağırlarına bastıklarını belirterek "Cumhur İttifakı olarak karşımızdaki yamalı bohça ittifakının kin ve nefret siyasetini kardeşlik siyasetimizle yine boşa çıkaracağız" diye konuştu. Yunus Emre'nin, "Ben gelmedim dava için, Benim işim sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim" dizelerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunus Emre'nin izinden giderek, milletle gönül diliyle konuşacak, gönüllere dokunacak, kalpleri fethetmeye çalışacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama gönül dilinden anlamayanlara anladıkları dilden konuşmasını biliriz" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlarına bugüne kadar verdikleri emekler ve çalışmaları için teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kaldırma sanatı 09 Ocak 2022 Pazar 14:45:22

    Halkadan sıfırlamaya kutulardan kasalara konteynırlara uzanan bu başarılı istihdam alkışlanasıdır eblehlerce...