Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Normalleşme dönemine adım atıyoruz”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün TBMM’de gerçekleştirilen AK Parti TBMM Grup Toplantısı’na katılım sağladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Salgının sağlığımızla birlikte sosyal ve ekonomik hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün TBMM’de AK Parti TBMM Grup Toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da katılım sağladı. Milletvekilleriyle gruplar hâlinde gerçekleştirdikleri değerlendirme toplantılarına geçen hafta kaldıkları yerden tekrar başladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın bir grup milletvekili ile tekrar bir araya geleceklerini, böylece salgın öncesi başlatılan ve beş grup hâlinde planlanan toplantıların tamamlanmış olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisin açılmasıyla gruplar hâlindeki sohbet toplantılarına yeniden başlayacaklarını bildirerek, “AK Parti’nin en önemli vasıflarından biri olan istişare kültürünün örneği olarak gördüğüm bu toplantılarda söz alan her milletvekilimiz özgürce düşüncesini ifade ediyor. Arkadaşlarımızla, illerimizin sorunlarından ülke ve dünya politikalarına kadar her hususu samimiyetle görüşme, konuşma fırsatı buluyoruz” dedi. Türkiye’nin salgın mücadelesinde yeni bir döneme girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek salgın tedbirleriyle ilgili kararların çerçevesini milletle paylaştıklarını, İçişleri Bakanlığı’nın da uygulama genelgesini yayınladığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgının, sağlığımızla birlikte sosyal ve ekonomik hayatımız üzerindeki olumsuz etkilerini de önemli ölçüde ortadan kaldıracak bir normalleşme dönemine adım atıyoruz” dedi. Dünyadaki gelişmelerin, salgının öngörülemeyen neticelere yol açarak sürdüğüne işaret ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize düşen, sağlık hizmetlerinden gıda tedarikine, üretimden kamu güvenliğine kadar her hususta tüm senaryolara hazırlıklı olmaktır. Türkiye’nin bu bakımdan dünyada örnek gösterilen bir ülke olduğunu, akıl ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor. Yarın başlayacak yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımdan yeni dönemde de tedbiri elden bırakmadan hayatlarını sürdürmelerini istirham ediyorum” diye konuştu.
“Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz”
Türkiye’nin salgın sonrası döneme çok güçlü bir küresel aktör olarak girmesi için gerekli adımları attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mart’ta “İstiklalden istikbale” diyerek Türkiye’nin ekonomi reformları alanındaki yeni yol haritasını paylaştıklarını hatırlattı. Bakanlıklar, ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının programın hayata geçirilmesi aşamasında da sıkı bir iş birliği içerisinde çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belirlediğimiz 154 eylemin yüzde 78’i bu sene tamamlanacak. Haziran ayı sonuna kadar süre koyduğumuz 35 eylem başlığından 31’i tamamlanmış durumda. Geriye kalan dört eylemden ikisinin teknik çalışmalarına nihai hâlini verdik. Kanunla hayata geçirilecek iki eylem içinse Yüce Meclis’imizin takdirini bekliyoruz. Yılın ilk yarısı için öngördüğümüz eylemleri başarıyla tamamladığımızı söyleyebilirim. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, haziran ayı boyunca uluslararası müsabakalarda Türkiye’ye madalya kazandıran sporculara teşekkür etti. Futbolda umutla başlanan Euro 2020’den erken ayrılmanın herkesi üzdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bundan sonraki turnuvalarda futboldan da güzel haberler bekliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanan tüm sporculara başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında, CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılan Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner ile 10 belediye meclis üyesine rozetini taktı. (G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol