“Cumhur ittifakı milli istiklalin namusudur”

Milliyetçi Hareket Partisi, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. İl ve İlçe Binasında yapılan açıklamaya başkanlar ve partililer katılım gösterdi. AK Parti ile yaptıkları “Cumhur İttifakı” hakkında da konuşan MHP Kırklareli İl Başkanı Hakan Aytaç Kaya, bağımsız Türkiye’ye giden yolun “Cumhur İttifakı”ndan geçtiğini söyledi. 

23 Nisan Pazartesi günü saat 21.00’da Parti Binası’nda basın açıklaması gerçekleştiren MHP ve MHP İl Başkanı Hakan Aytaç Kaya, ülke gündemine ve seçimlere ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Kaya; ”MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin katılımlarıyla Kızılcahamam’da Merkez Yönetim Kurulu, Milletvekilleri, İl Başkanları Müşterek Toplantısı’na Kırklareli İl Başkanı olarak katılım sağladım. Liderimizin tüm hemşerilerimize kucak dolusu selamını getirdim. Toplantı gündemimizi siz değerli İlçe Başkanlarım Belde Başkanlarım yönetim kurulu üyelerimizle ve basın mensubu arkadaşlarımla paylaşmak istedim” dedi.
"Güçlü ve tam bağımsız
Türkiye'ye giden yol, Cumhur
İttifakı'ndan geçmektedir
Türkiye’nin geleceğinden endişe eden herkesin tavrını ortaya koyması gerektiğini söyleyen Başkan Kaya, “Milletimizin talep ettiği milli birlik ve beraberlik ruhunu siyasi ve sosyal seviyede muhafaza etmek, iç ve dış tehditlere karşı daha dirençli olmak amacıyla AK Parti ile ittifak yapıyoruz. Çünkü biz, birlikten kuvvet doğar diyoruz, birlikte rahmet olacağına inanıyoruz. Sandıktan korkmanın, seçimden kaygılanmanın, demokrasinin erdemlerinden çekinmenin hiçbir mantığı yoktur. Türkiye'nin geleceğinden endişe duyan herkesin artık karar vermesi, duruşunu ve tavrını ortaya koyması, bu bakımdan kaçınılmaz bir milli görevdir. MHP’nin geçmişten bu yana Türkiye’nin bugünkü siyasi sosyal şartları da dikkate almak kaydıyla ister bir erken seçim ister zamanında bir seçim için hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.
“Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır”
“Seçim stratejimiz iki esasa dayanır. Birincisi güçlü ve dengeli meclis. İkincisi Cumhurbaşkanı seçiminin eş zamanlı gerçekleşmesidir. MHP Cumhurbaşkanı seçiminde aday çıkarmamıştır. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.
MHP’nin seçim stratejisi Cumhur İttifakı çerçevesinde kendi siyasi kimliğini koruyarak her ilin seçim çevresinde öngörülen sayılarla aday belirlemek suretiyle TBMM’de güçlü olabilecek bir ağırlıkta çalışmalarını sürdürecektir. Bir yanda Sayın Erdoğan’ın kazanması için gayret göstereceğiz”
“Türkiye Cumhuriyeti, cumhurun mükafat ve muzaffer mihveridir”
Seçim çalışmalarına hazır oldukları vurgulayan Kaya, “Cumhur ittifakı milli istikbalin müdafaa ruhudur. Milliyetçi hareket Partisi bu namusu savunacak, bu ruha bağlı kalacak, üstelik ittifakın zaferi için geceyi gündüzüne katacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, cumhurun mükafat ve muzaffer mihveridir. Bu duruşu sulandırmak, yok saymak, tanımamak gibi gafil niyetleri ısrar ve inatla diri tutma çabalarına da zaman zaman şahit olduğumuz bir gerçektir. Parlamenter sisteme dönüş söylemlerini, bloklaşma siyasetini, demokrasiyi istismar gayretlerini, bekamıza yönelik tehditlere can suyu olabilecek ifadeleri tasvip etmiyor, karşı çıkıyor, elimizin tersiyle itiyoruz” diye konuştu.
“Hükümet sisteminden dönüş yoktur, olmayacaktır”
AK Parti ile ittifak yaptıklarının altını çizen Başkan Kaya; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yoktur, olmayacaktır. Güçlü ve tam bağımsız Türkiye'ye giden yol, Cumhur İttifakı'ndan geçmektedir. Milletimizin talep ettiği milli birlik ve beraberlik ruhunu siyasi ve sosyal seviyede muhafaza etmek, iç ve dış tehditlere karşı daha dirençli olmak amacıyla AK Parti ile ittifak yapıyoruz” dedi.
"Zayıf anımız, rehavete düşmemiz kollanmaktadır"
Başkan Kaya sözlerini şu şekilde noktaladı, “Bölgesel risk ve tehlikelerin öngörülmesi ve önüne geçilmesinin gittikçe zorlaşmaktadır. Terör saldırıları kesintisiz, ara ve mola vermeksizin sürmektedir. Milli güvenliğimize yönelik karanlık senaryolar, yeni saldırı planları devrededir. Zayıf anımız, rehavete düşmemiz kollanmaktadır."
Milliyetçi hareket partisi merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve İl Başkanları bir araya gelerek Türkiye’nin önündeki temel siyasi gündem ve gelişmeler her boyutuyla değerlendirilmiştir. Toplantımızda sonrasında çıkan sonuç iki esasa dayandıracak olursak Milliyetçi Hareket Partimizin Siyasi kimliği korunacak, ittifak adayımız Sayın Erdoğan’ın kazanması için elimizden geleni yapacağız, aramıza nifak sokulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Başbuğumuz Rahmetli Liderimiz Alparslan Türkeş beyin dediği gibi Türk milletine Bizans’tan günümüze sirayet etmiş bir hastalık vardır (Gevşeklik, laubalilik, dedikodu, fitne, fesat) ve görüldüğü yerde başı ezilmelidir. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol