Cümbür cemaat İspanya

Çok yoğun bir ay geçiren Kırklareli İl Genel Meclisi’nin, aldığı kararlara ilişkin Eylül ayı karar özetleri açıklandı. 30 gündem maddesini ele alan Meclis, Eylül ayında tartışmalı İspanya gezisine de onay vermeyi ihmal etmedi. 23-30 Eylül 2018 tarihleri arasında cümbür cemaat yola çıkmayı “oy birliği ile” kabul etti.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Eylül ayındaki beş günlük mesaisinde aldığı kararlara ilişkin Eylül ayı Meclis karar özetleri açıklandı.
30 gündem maddesini görüşerek ele alan Meclisin geçtiğimiz aylarda tartışma konusu olan atık çamur tesislerini incelemek için İspanya’ya inceleme gezisi düzenlenmesi konusu birçok kez Valilik makamından dönmesine ve sonrasında gündemden kaldırılmış olmasına rağmen tekrar gündeme alındı ve oylanarak kabul edildi.
İşte İl Genel Meclisi’nin Eylül ayında aldığı kararlara ilişkin özetler şöyle;
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı karar özetleri açıklandı. İl Genel meclis üyelerinin bu ay başında bir araya gelerek almış olduğu kararlar şöyle;
“03/09/2018; Kırklareli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve işletme Birliği KIRK-KAB 1 adlı birliğine; ASIL Üye olarak, Safet Üresin ile Hazel Yolgiden'in "oybirliğiyle" seçilmelerine, Seyhan Delioğlu ile Okay Şeran'ın "oyçokluğuyla", seçilmelerine, YEDEK Üye olarak da, 1- Saygun Ersin ve 2- Nihat Sağlam'ın seçilmelerine "oybirliğiyle" karar verildi.
04/09/2018; İl Genel Meclisinin 02.08.2018 ve 181 sayılı kararına istinaden kapanan Müdürlüklerin ödeneklerinin birleştirilen Müdürlükler Bütçesindeki ödeneklere aktarılması teklifinin incelenmek üzere "Plan Bütçe Komisyonuna" havalesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İl Genel Meclisi Eylül Ayı ikinci birleşiminin 12'nci gündem maddesinde bulunan 2018 Yılı bütçesinin 6 aylık gelir ve gider harcamalarının incelenip, Ağustos ayında Ek Bütçe yapma imkanı olup olmadığının araştırılması ve değerlendirilmesi amacıyla bir raporun meclise sunulmak üzere konunun meclis gündemine alınması hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanacak olan raporun gündemin 3. maddesi ile birleştirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- 2013-2018 yılları arasında, Meclisimizce imar planı onayı verilen "Enerji üretim Alanı" yerlerinin tespit edilmesi hakkında Meclis ve Encümen Kararlarını İnceleme Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne; "oybirliğiyle" karar verildi.
05/09/2018; "Göletler ve Su Ürünleri Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli İli Merkez İlçesi, Erikler Köyü sınırları içinde tepe mevkiinde 135 ada, 36 nolu parselde Köy Muhtarının HİS (Hayvan İçme Suyu) Göleti yapılması konusunda, HİS gölet yerinin hem teknik, hem de ekonomik yönden uygun olmadığı, yukarıda belirtilen hususlardan dolayı anlaşılmaktadır.
Köyün sınırları içinde başka HİS göleti yeri araştırılıp, bulunması durumunda yeniden değerlendirilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimizde mevcut göletlerden kapalı sistem sulamaya müsait olanların tespiti, hali hazırda yapılmakta olanların son durumlarının tespiti, D.S.İ ile görüşülerek (göletlerin) kapalı sistem sulama yapılabilecek göletlerin protokolle D.S.İ' ye devredilerek, onların bütçe ve teknik imkanlarından istifade edilmesi hususlarının araştırılması hakkında komisyon çalışmaları devam ettiğinden, komisyon raporunun Ekim ayı Meclis toplantısında sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- 2018 yılının sonuna kadar tahsil edilmesi beklenilen 4.000.000,00-TL'lık gelirin, Ek Ödenek olarak 2018 Yılı İl Özel İdaresi Gelir-Gider Bütçesine ilave edilmesiyle, Gerekçe Raporunda ve Aktarımı Yapılacak Ödenekler Listesine göre, Gelir ve Gider Bütçesine Ek Ödenek olarak verilmesi hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Merkez İlçesi Düzorman Köyünün Köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi İl Genel Meclisi gündeminden düşürülmesine "oybirliğiyle " karar verildi.
- İlimiz, Lüleburgaz ilçesi, Celaliye Köyü, 4094 parsel nolu taşınmaz üzerinde "Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında komisyon çalışmaları devam ettiğinden, komisyon raporunun Ekim ayı Meclis toplantısında sunulmasına,"oybirliğiyle " karar verildi. “İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Lüleburgaz Karamusul Köyü, 108 ada 71 parsel numaralı taşınmaz üzeride "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı " amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı'nın 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 6. ve 10. maddesine göre onaylanması teklifinin reddedilmesine, "oybirliğiyle " karar verildi.
- İlimiz, Vize İlçesi, Müsellim Köyü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun Ekim ayı Meclis toplantısında sunulmasına, "oybirliğiyle " karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli İli Merkez İlçe Dereköy Köyü, Gümüşalan mevkii, tapunun E18b03c pafta 102 ada 36 parselinde kayıtlı taşınmazın "Akaryakıt ve Servis İstasyonu amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin reddedilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Babaeski İlçesi Hazinedar Köyü'nün yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi hakkında "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından yapılan çalışmaların devam etmesinden dolayı komisyon raporunun Ekim ayı Meclis toplantısında sunulmasına, "oybirliğiyle " karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, İlimiz Kofçaz İlçesi Elmacık Köyü'nün Köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesine teknik komisyonun çalışmaları esnasında raporda belirtilen son ev tespitlerinin dikkate alınmasına ve konu ile ilgili olumlu kurum görüşleri alınması kaydıyla, "oybirliğiyle " karar verildi.
06/09/2018; "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, İlimiz Demirköy İlçesi Hamdibey Köyünün Köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesine, teknik komisyonun çalışmaları esnasında raporda belirtilen son ev tespitlerinin dikkate alınmasına ve konu ile ilgili olumlu kurum görüşleri alınması kaydıyla, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, İlimiz, Demirköy İlçesi, Avcılar Köyü, 112 ada 19 parsel numaralı taşınmazın 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 10. maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesine, teknik komisyonun çalışmaları esnasında raporda belirtilen son ev tespitlerinin dikkate alınmasına ve konu ile ilgili olumlu kurum görüşleri alınması kaydıyla, "oybirliğiyle " karar verildi.
- İl Genel Meclisi'nin 07/09/2017 gün ve 197 Nolu kararı ile Pehlivanköy Akarca Köyü Kör dere ıslahı için 27.000,00-TL ödeneğin ve İl Genel Meclisinin 11/09/2018 tarih ve 204 Nolu Kararı ile Akarca ve Doğanca Köyleri için ayrılan 133.150,00-TL ödenekle birlikte toplam 160.150,00-TL ödeneğin; 120.000,00-TL sinin Doğanca Köyüne Kilitli Parke yapımında kullanılmak üzere, 40.150,00-TL sinin Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine muhtelif işlerde kullanılmak üzere aktarılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi. "Avrupa Birliği ve Uluslararası ilişkiler Komisyonunca" hazırlanan raporun kabulüne, Atık çamur yönetimi ve tesislerinin görülüp incelenmesi için yurt dışı inceleme ve araştırma çalışmasının İspanya'da 23/09/2018 - 30/09/2018 tarihleri arasında yapılmasına, çalışmaya tüm İl Genel Meclisi Üyelerinin, Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Özgür Sürer'in ve İdarenin uygun göreceği kurum personelinin katılmasına, ulaşımın hava yolu ile sağlanmasına,"oybirliğiyle" karar verildi.
07/09/2018; Kırklareli ili Merkez ilçesi, Karahamza Köyü, 103 ada, 8 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Turizm Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve "Sağlık Odaklı Tatil Köyü" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının yapılmasına ilişkin teklifinin incelenmek üzere "İmar ve Bayındırlık Komisyonuna" havale edilmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.
- İlimiz Merkez ilçesi Dereköy, Karadere ve Şükrüpaşa Köyleri civarında ve Enerji piyasası Düzenleme Kurumu tarafından düzenlenen 17.11.2011 tarih ve EÜ/3498-2/2144 no'lu Üretim Lisanslı saha üzerinde Yeni RES Projesi kapsamında "Enerji Üretim Alanı" amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Üretim Alanı" amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. Maddesi ile 5302 sayılı il Özel İdare Kanunu'nun 6. ve 10. maddesine göre onaylanmasına, "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun; 17 KABUL oyu,3 RED oyu ,3 ÇEKİMSER oyu alarak, "oyçokluğuyla" karar verildi.
- İlimizde bulunan mevcut büyük ova alanlarının hangi ilçelerin, hangi bölgelerini kapsadığı imara açılıp, açılamayacağı hususunun araştırılması hakkında "Tarım ve Hayvancılık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, "oybirliğiyle" karar verildi.
- “İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Kırklareli ili, Babaeski ilçesi, Kumrular Köyü, 1721 parsel numaralı taşınmazın "Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının 3194 sayılı İmar Kanununun 8. Maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu'nun 6. ve 10. maddesine göre onaylanmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, 11 Genel Meclisinin 06.06.2018 tarih 154 sayılı, 08.03.2018 tarih 70 nolu meclis kararında plan notlarına yapılan eklemeler ile ilgili kararının aynen kalmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.
- "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, Mülkiyeti 11 Özel idaresine ait, Merkez Karakaş Mahallesi İstiklal Caddesinde bulunan 8 pafta 60 ada 23 parsel numarada kayıtlı 1.339,00 m2 yüzölçümlü arsa üzerinde bodrum, zemin ve normal 5 (beş) kat olmak üzere toplam 7 (yedi) katlı ve her katında 874 m2 kapalı alan bulunan İşhanı binasının satışı ile ilgili Muhammen Bedelin belirlenmesine, muhammen bedelin belirlenmesinin ardından tekrar görüşülmesine, "oybirliğiyle" karar verildi.5302 sayılı İl Özel idaresi Kanunun gereğince hazırlanan 2019 Yılı Yatırım Programı Taslağı hakkında "Aile, Çocuk v Engeliler Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne, "oybirliğiyle" karar verildi"İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun kabulüne ilimiz, Vize ilçesi Müsellim Köyü yerleşik alanının 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili gerekli çalışmaların yapılarak planların hazırlanması sonrasında, planların onaylanmak üzere 3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi doğrultusunda İl Genel Meclisine sunulmasına, "oybirliğiyle" karar verildi. İl Genel Meclisinin 28.11.2017 tarih ve 294 sayılı Bütçe Kararı ile, Ceylanköy içme Suyu Sondaj Terfi Bağlantısı işi için ayrılan 50.000,00-TL nin, Emirali Köyü Kilitli Parke Taşı yapımında kullanılmak üzere tahsis değişikliğinin yapılmasına, "oybirliğiyle" karar verildi.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol