“Covid 19 salgını tarım ve hayvancılığı ön plana çıkarmıştır”

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düzenlenen toplantı ile 2021 yılını değerlendirdi, 2022 yılına ilişkin planlama yaptı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı solununda gerçekleştirilen toplantıya İl ve İlçe Müdürlükleri ile personel katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, pandemi döneminde tarım ve hayvancılığın ön plana çıktığını belirterek, “Covid 19 salgını tarım ve hayvancılığı stratejik bir sektör ve uluslararası güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Bakanlığımızın tüm hibe ve yardımlarını üreticilerimize eksiksiz olarak ulaştırmalı ve il genelinde üreticilerimize ve yetiştiricilerimize yaptığımız projeler için tüm kurumların kapısını aşındırmalıyız” dedi.
Aksoy, üreticilerin bilinçli tarım yapmaya daha çok teşvik edilmesi gerektiğini de iade ederek, “Bu konuda 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da arazide, sahada, ahırda, ağılda, üretimin yapıldığı her yerde 'işimiz saha gücümüz saha' parolası ile üreticilerimizin yanında olmaya ve üretimde bulunan tüm üreticilerimize her türlü yardım ve desteği sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy'un başkanlığında Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin katılımı ile Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlü’nün 2021 yılı çalışmalarının değerlendirildiği ve 2022 yılının ise planlamasının yapıldığı "Yıllık Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" 12.01.2022 tarihinde Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda; 2021 yılında yapılan çalışmalar, ilin gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki genel durumu, tarımsal yenilikler, 2022 yılı için planlanan projeler ve yapılması gerekenler, anahtar performans göstergelerinin bulgu paylaşımları ve hedeflerin izlenilebilirliği, çiftçi sorunları ve çözümleri konularında değerlendirmelerde bulunuldu.
İl Müdürü Mehmet Aksoy yaptığı açılış konuşmasında; "Teknik personelimizin sahada karşılaştıkları sorunları çözmek asli vazifemizdir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak en alt birimden en üst birime kadar bir bütünüz. Üreticilerimize daha iyi, daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı takım ruhu ile yapmak zorundayız. Tarımsal projelerimizin başarıya ulaşabilmesi, temelde tüm personelimizin birbiriyle uyumlu çalışmasına bağlıdır.
Covid 19 salgını tarım ve hayvancılığı, stratejik bir sektör ve uluslararası güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmek için belki bugün, dünden daha çok çalışmak zorundayız. Bakanlığımızın tüm hibe ve yardımlarını üreticilerimize eksiksiz olarak ulaştırmalı ve il genelinde üreticilerimize ve yetiştiricilerimize yaptığımız projeler için tüm kurumların kapısını aşındırmalıyız.
Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermeliyiz
Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermeliyiz. Bu konuda 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da arazide, sahada, ahırda, ağılda, üretimin yapıldığı her yerde 'işimiz saha gücümüz saha' parolası ile üreticilerimizin yanında olmaya ve üretimde bulunan tüm üreticilerimize her türlü yardım ve desteği sağlamaya devam edeceğiz.
İl ve ilçe müdürlüklerimizce çiftçi toplantılarının arttırılmasını sağlayacağız. Tarımda gereksiz gübre kullanımı çevre kirliliği ile birlikte üreticilerimize fazladan maliyet getirmekte bunun önüne geçebilmek için toprak analizine dayalı gübre kullanımını teşvik etmeliyiz. Üreticilerimizin işleyemediği toprakların üretime kazandırılması konusunda çalışmalar yapacağız.
Stratejik ürünlerin yetiştiriciliğine önem vermeliyiz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde, üreticilerimize yapacağımız tavsiyelerde ulusal çıkarlarımız için yerlilik ve millilik unsurunu ön plana çıkarmalıyız" dedi.
Toplantı Şube Müdürlerinin sunumları, kurumun personel dağılımı, gıda, tarım ve hayvancılığın ilimizdeki genel durumu, ekim alanları, hazırlanan ve devam eden projeler, gıda denetimleri, Bakanlıkça gerçekleştirilen desteklemelerin rakamsal durumu gibi konular ile devam ettikten sonra soru, cevaplar ve çözüm önerilerinin karara bağlanması ile sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol