Çöpler yeraltına iniyor

Yeni yapılan binalarda zorunlu olacak

Çöp kutularının yeraltına alınmasına ilişkin başlatılan pilot projenin başarılı olduğu yönündeki kanaat üzerine Kırklareli Belediye Meclisi, projenin yaygınlaştırılmasına yönelik adımını attı. Bu kapsamda yeni yapı ruhsatı verilecek parsellerde de binaların kendi bünyesinde yer altı çöp konteyneri yapılması önerisi prensipte kabul edildi. Ancak öncesinde "Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi Uygulama Yönetmeliği" hazırlanacak. Yönetmeliğin birkaç ay içerisinde hazırlanarak görüşülmesinin ardından uygulamaya alınması bekleniyor.


Kırklar Haber

Kırklareli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını 5 Haziran 2018 Salı günü yaptı. Saat 15.00’da toplanan Belediye Meclisi, gündemdeki birçok maddeyi ilgili komisyonlara gönderirken komisyonlardaki birçok maddede daha detaylı incelenmesi amacıyla komisyonlarda bırakıldı. Bu konuda öne çıkan komisyon ise İmar Komisyonu oldu. Birçok konunun komisyonda kalması yönündeki teklifler üzerine Belediye Başkanı Komisyonu gülümseyerek “İmar Komisyonu bu ay pek çalışmamış her halde” şeklinde iğnelerken, bazı Meclis üyeleri de Komisyon üzerindeki rehaveti oruç tutmalarına bağladı.
Çöplerin yeraltına alınması tuttu
Bu arada Belediye Meclisi’nde Kırklareli Belediye Meclisi’nin çöplerin yeraltına alınmasına ilişkin kararı sonrası başlatılan pilot uygulamanın başarıya ulaştığı belirtildi. Gündemin 12’nci maddesinde Belediye Başkanlığına ait konular bölümünde görüşülen “Yeni yapı ruhsatı verilecek parsellerde kendi bünyesinde yer altı çöp konteyneri yapılması önerisi” ve devamında konu hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu bu teklifin kabul edilmesini sağladı. Raporda, “Konu ile ilgili olarak Komisyonumuzca, yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde;
Belediyemizce şehrimizde yer altı çöp konteyneri sistemine geçilmesine, uygulamanın belli bir kural çerçevesinde yürütülebilmesi için "Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi Uygulama Yönetmeliği" hazırlanmasına, bunun için Hukuk İşleri Müdürlüğü başkanlığında, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden temsilcilerin katılımı ile komisyon oluşmasına, bahse konu komisyonun hazırlayacağı taslak yönetmeliğin en geç 2 ay içerisinde Komisyonumuza sunulmasına ve konunun daha sonraki Meclis toplantılarında görüşülmek üzere İmar Komisyonunda kalmasına Komisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiştir” denildi. Konunun komisyonda kalması kabul edildi. Alınan bu kararın ardından yönetmelik hazırlanarak Meclisten geçmesinin ardından uygulamanın yaygınlaşması bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol