Çöpköy’deki ‘Ağaç Katliamı’ İddiası TBMM Gündemine Taşındı

İlçemize bağlı Çöpköy Mahallesinde yer alan ormanlık alanın, özel bir firmaya alelacele kiraya verilerek bünyesindeki yüzlerce meşe ağacının kesilip yerine gelir getirici ağaçlandırma projesi kapsamında ceviz fidanı dikileceği iddiaları ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada Çöpköylülerden habersiz şekilde bir ilan sürecinin hazırlandığını ve gece yarısında da Çöpköy ile bağı olmayan bir firmaya kiraya verildiğini söyledi. İlgili alanın yanında göl olduğunu da ifade eden Gaytancıoğlu, “Çöpköy’de ağaç katliamına niçin izin verdiniz?” diye sordu. Diğer yandan Çöpköylüler de geçtiğimiz hafta sonu bir basın açıklaması düzenleyerek meşe ile kaplı ormanlık alanlarına dokunulmamasını talep etmişlerdi. 

Bülbül ormanı ile başlayan ve Uzunköprü’deki birçok ormanlık alanda günden güne artan ‘gelir getirici ağaçlandırma’ projesi kapsamında yapılan faaliyetler tartışılmaya devam ediyor. Bülbül ormanı ile projeye karşı ciddi bir kamuoyu oluşturulurken şimdi de aynı projenin Çöpköy’de uygulanacağı öğrenildi. Çöpköy’de yer alan ormanlık alanda proje kapsamında meşe ağaçlarının kesilerek yerine ceviz fidanlarının ekilmesi planlanıyor. Proje ve ihale süreci ile ilgili uzunca bir zamandır seslerini duyurmaya çalışan Çöpköylü vatandaşlar geçtiğimiz günlerde ilgili alanda bir basın açıklaması gerçekleştirerek projeye Çöpköy halkı olarak karşı olduklarını ifade ettiler.


GAYTANCIOĞLU, “HABERLERİ OLSAYDI ÇÖPKÖYLÜLER BOŞ ARAZİYE CEVİZ VE BADEM DİKERLERDİ”

Konu ile ilgili son olarak CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz aldı. Gaytancıoğlu ihale sürecinin Çöpköylülerin bilgisi dışında ilerlediğini söyleyerek şunları kaydetti, “Tarım ve Orman Bakanına soruyorum; Uzunköprü İlçemizin Çöpköy mahallesinde ağaç dikmek için ağaç katliamına niçin izin verdiniz? Arazi ve ağaçları kimindi? Çöpköy’de yaşayanların. AKP gece yarılarını çok sever, bütün sorunlu yasaları gece yarısı çıkartır. Gece yarısını iki geçe Çöpköy’de çok az kısmı boş, önemli bir kısmı meşe ağaçları ile kaplı ormanlık alanı sözde ilan vererek köylüye değil bir firmaya verdiniz. İlanı kimse görmedi, yani kimsenin haberi yok! Haber verseydiniz Çöpköylüler oradaki boş araziye gelir getirici ceviz ve badem dikerlerdi. Siz ne yaptınız? Orada yaşamayan, bir günlük bile ikameti olmayan bir firmaya yanında göl de olan bu araziyi verdiniz. Bu firmada ceviz dikmek için meşe ağaçlarını kesti. Vatandaş soruyor; benim haberim olmadan benim arazimi nasıl talan edersiniz?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol