Çöpköy Halkı Yeniden Haykırdı; “Ormanlarımızın Cevizlik Olmasını İstemiyoruz”

Uzunköprü’deki birçok ormanlık alanda günden güne artan ‘gelir getirici ağaçlandırma’ projesi kapsamında yapılan ağaç katliamları tepki çekmeye devam ediyor. Çöpköylü vatandaşlara destek için bölgeye gelen CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve köylüler atılacak hukuki adımları istişare ettiler. Hukuki olarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade eden Gaytancıoğlu, hükümetin desteğiyle ağaç dikmek için ağaç katliamı yapıldığını yineledi. 

Bülbül ormanı ile projeye karşı ciddi bir kamuoyu oluşturulurken şimdi de aynı projenin Çöpköy’de uygulanacağı öğrenildi. Çöpköy’de yer alan ormanlık alanda proje kapsamında meşe ağaçlarının kesilerek yerine ceviz fidanlarının ekilmesi planlanıyor. Proje ve ihale süreci ile ilgili uzunca bir zamandır seslerini duyurmaya çalışan Çöpköylü vatandaşlar geçtiğimiz gün yeniden bir araya gelerek bir kez daha meşeliklerinin yok edilmesine karşı çıktılar. ‘Ormanlarımız Cevizlik Olmasın’ pankartı ile tepkilerini dile getiren Çöpköylülere destek vermek için CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da Çöpköy’e geldi. Gaytancıoğlu ve Çöpköylüler ağaç katliamına yönelik atılacak hukuki adımlar tartıştılar. İdari ve hukuki olarak gerekli tepkinin verilmesi için planlama yapan Köylüler ardından bir basın açıklaması gerçekleştirdileri.

“AĞAÇ DİKMEK İÇİN AĞAÇ 
KATLİAMI YAPIYORLAR”
CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Tarım ve Orman Bakanına geçtiğimiz gün mecliste de sorduğunu ifade ederek, “ Buradaki ağaç katliamına niçin izin verdiniz? Arazi ve ağaçlar kimindi? Çöpköy'de yaşayanların. Peki, ne oldu? AKP gece yarılarını çok sever, bütün sorunlu yasaları gece yarısı çıkartır; bu da buna benzedi. Gece yarısını iki geçe Çöpköy'deki çok az bir kısmı boş, önemli bir kısmı meşe ağacıyla kaplı ormanlık alanı sözde ilan ederek köylüye değil bir firmaya verdiniz. İlanı kimse görmedi yani kimsenin haberi yok. Haber verseydiniz, Çöpköylüler buradaki boş araziye gelir getirici ceviz ve badem dikerlerdi. Siz ne yaptınız? Orada yaşamayan, bir günlük bile ikameti olmayan bir firmaya yanında göl de olan bu araziyi verdiniz. Bu firma da ceviz dikmek için meşe ağaçlarını kesti. Ancak mücadelemiz sonuna kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol