Çöpköy Halkı, “Ormanlarımızın Cevizlik Olmasını İstemiyoruz” 25 Aralık Pazar Günü Yeniden Bir Araya Gelecekler

Çöpköy’de yer alan ormanlık alanda ‘özel ağaçlandırma’ proje kapsamında meşe ağaçlarının kesilerek yerine ceviz fidanlarının ekilmesi planlanıyor. Proje ve ihale süreci ile ilgili uzunca bir zamandır seslerini duyurmaya çalışan Çöpköylü vatandaşlar 25 Aralık Pazar günü yeniden seslerini duyurmak için bir araya gelecekler. Aile çay bahçesinde buluşacak vatandaşlara CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkanı Özlem Becan ve birçok sivil toplum temsilcisinin de destek vermesi bekleniyor. 

Uzunköprü’deki birçok ormanlık alanda günden güne artan ‘gelir getirici ağaçlandırma’ projesi kapsamında yapılan ağaç katliamları tepki çekmeye devam ediyor. Çöpköylü vatandaşlara destek için bölgeye gelen CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve köylüler atılacak hukuki adımları istişare etmişlerdi.
Hukuki olarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade eden Gaytancıoğlu, hükümetin desteğiyle ağaç dikmek için ağaç katliamı yapıldığını yinelemişti.
Çöpköy halkı seslerini daha gür duyurmak için bugün yeniden bir araya geleceği öğrenildi. Ortak Sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “ 25 Aralık Pazar günü daha büyük ve kapsamlı bir şekilde Milletvekili Belediye Başkanı ve Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ormanlarımızdaki ağaç kesimine karşı Çöpköy aile çay bahçesinde toplanıyoruz,basın açıklaması ve alternatif projeler açıklanacaktır.
Tüm halkımız ve çevre köyler davetlidir. Siyasi görüşü fark etmeksizin tüm parti teşkilatlarını birlik olup bizlerin yanında olmaya çağırıyoruz. Çöpköy’deki orman kesimi bir semboldür, bunu da bütün çevre köyler bilsin,biz kazanırsak sizde kazanırsınız,biz kaybedersek sıra sizde” ifadelerine ver verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol