Çocukluk hayalini gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan’ın himayeleri altında başlatılan “Okuma-Yazma seferberliği” kapsamında okuma yazmayı öğrenen kursiyerlere Ahmet Yener İlkokulu’nda ilk sertifikalar dağıtıldı. Kırklareli’ne gelin gelen ve Kırklareli’nde yaşamını sürdüren Suriyeli Dua Çevik de çocukluk hayali olan Türkçe okuma ve yazmayı burada öğrendi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” projesi kapsamında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi, 15 Mayıs Salı günü, Ahmet Yener İlkokulunda başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kursunun sertifika dağıtım törenine katıldı.
Vali Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi Okuma Yazma Kurslarında ders alan kursiyerler ile sohbet ederek okuma yazma kurslarından faydalarından bahsettiler.
Vali Çiftçi, programda yaptığı konuşmasında, “En temel insan haklarından olan okuma-yazmayı, çeşitli nedenlerle öğrenememiş çok değerli vatandaşlarımızın, kursları okur-yazar olarak başarı ile tamamlamalarından büyük mutluluk duyduğumu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Devlet olarak hedef, okuma yazma bilmeyen insan sayısını sıfır seviyesine çekmektir. Artık bizim derdimiz, okuma yazma olmamalıdır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız okuryazar hale gelinceye kadar, son kişiye ulaşıncaya kadar bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz.
İlk emri “OKU “ olan bir dinin mensupları olarak da, bu çağrının cevapsız kalmayacağına inancım tamdır. Okur yazarlık seferberliği kapsamında, ilimiz merkezi ve ilçelerimizde açılan bu kurslarda, 174 Erkek – 141 Bayan kursiyer olmak üzere toplam 315 vatandaşımız sertifika almaya hak kazanmıştır. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu duygularla, Okuma Yazma Seferberliğini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, saygıdeğer eşleri hanımefendiye şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan 20 kursiyere kurs bitirme belgelerini Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve Eşi Ayşe Çiftçi i takdim etti. Ardından Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Eşi Ayşe Çiftçi kursiyerler ile birlikte pasta keserek sertifika törenini kutladılar.
“Çocukluk hayalime kavuştum”
Bu arada 2 yıl önce Ersoy Çevik ile evlenen Suriyeli gelin Dua Çevik’de Türkçe okuma yazmayı burada öğrendi. Kırklareli’ne gelin gelen Dua Çevik, Kırklareli’nde Türkçe okuma yazma bilmediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın 81 ilde başlatmış olduğu “Okuma-Yazma seferberliği” kursuna katıldı. Azmi ile kısa süre okumayı ve yazmayı öğrenen Dua Çevik’in sertifikasını Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi verdi.
Çevik gazetemize yaptığı açıklamada çocukluk hayalini gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol