“Çocuklarımıza karşı borçlu kalmamak için çok çalışmalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı haftalık olağan halk toplantısını dün gerçekleştirdi. Saat 12.30’da parti binasında yapılan toplantının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul gerçekleştirdi. Gündemi değerlendiren Uygul daha sonra kürsüyü CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’ya bıraktı.
Milletvekili Vecdi Gündoğdu sözlerine Uğur Mumcu’yu, Gaffar Okan’ı, Ahmet Taner Kışlalı’yı ve geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz sanatçı Fatma Girik’i rahmetle anarak başladı. Gündoğdu şöyle devam etti;
“Ülke genelinde partimizin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları, il başkanları, ilçe başkanları birçok ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Bakın geçtiğimiz aylarda Muş’ta AKP’den istifa eden 2500 kişi Cumhuriyet Halk Partisine geçti. Bunun gibi birçok örneği ülke genelinde çoğaltmak mümkün. Bunları bizlerin de yapması gerektiğini her zaman toplantılarımızda ifade ediyorum. Daha önce AKP’ye, MHP’ye oy vermiş olan vatandaşlarımızın kapısını çalmak, oy istemek bu dönem Kırklareli’nde 3-0 yapmak en önemli hedeflerimizden biri olmalı. Zaten burada 3-0 yapmak, Türkiye’de de iktidara geldiğimizin bir göstergesi olur. Bunu yapmamız gerekiyor.
“Ülkemiz artık seçim sath-ı mailine girmiştir”
Daha önceleri çeşitli bahanelerimiz vardı. Pandemiden dolayı toplanamıyorduk. Ama artık bir araya gelmeye başladık. Korona vakaları artışta olabilir ama ölüm vakalarında azalma yaşandığı için artık bizim çalışmamak üzerine bir mazeret üretmemiz söz konusu olamaz.
Ülkemiz artık seçim sath-ı mailine girmiştir. Gününde olursa 1,5 yıl var, gününde olmazsa bu sene sonuna kadar vaktimiz kalacak demektir. O yüzden bizim üstümüze düşen akıllı, planlı, programlı, birbirimizi kırmadan gerçek anlamda profesyonelce çalışmamız gerekiyor. Bunun burada sözlerde kalmaması gerekiyor. Eğer bunları yapmazsak sonuç alamayız. Sonuç alamazsak borçlu olduğumuz çoluğumuza, çocuğumuza kadar bu iş sirayet eder. Çocuklarımıza karşı borçlu kalmamak için, nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk 1920’lerde 13 milyon yurttaş ile kanla şu anki sınırları çizdiyse, biz de gereğini yapmak zorundayız. Sürekli mazeret üretmekten de kurtulmalıyız.
“Cumhur ittifakı gidicidir”
Bir ülkede tencere kaynamıyorsa, o iktidar gidicidir. Cumhur ittifakı da gidicidir. Yapılan tüm araştırmalar, tüm istatistikler AKP’nin ve MHP’nin yüzde 35’i kesinlikle geçemeyeceğini göstermektedir. Dolayısıyla Cumhur ittifakının karşısında Millet ittifakı geliyor. Bunun da baş aktörü Cumhuriyet Halk Partisidir. Şu anda Millet İttifakında dört parti var; Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi. Şu anda görüşmeler devam ediyor. Benim şahsi kanaatim; Herhangi bir aksilik olmazsa Gelecek ve Deva Partisi de ittifakımız içinde yer alacak diye düşünüyorum.”
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. biraz ileri görüş 27 Ocak 2022 Perşembe 12:21:51

    Çocukların çocuklarının çocuklarına uzanıyor borçluluk değil ilk nesil çocuklara...