Çocuklara izin Çarşamba’ya denk gelince

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile birlikte Bayramı evde geçiren vatandaşlar, yasağın bitişinin Çarşamba pazarının denk gelmesi, ayrıca 0-14 yaş gurubu çocuklar içinde sokağa çıkma izninin verilmesi ile birlikte kendilerini sokağa attılar. Kimi vatandaş Pazar alışverişini yapabilmek için kapalı pazarın yolunu tuttu kimi vatandaş çocuğunu alarak gezdirmek üzere sokağa çıktı. Her iki kesimin birleşmesi ile Kırklareli Merkez’de uzun zamandır görülmeyen kalabalık kendini gösterdi. Tabi çocuklar dahil tüm vatandaşlar sokakta bulundukları sürede maske takmaya özen gösterdi.

Kırklarelililer Ramazan Bayramı arifesi olan 23 Mayıs 2020 tarihinde 81 il ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerine kapandı. Yalnızca arife günü temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla 11.00 – 17.00 saatleri arasında yürüme mesafesindeki en yakın bakkal veya markete gidilmesi şartıyla sokağa çıkmaya izin verildi. Diğer günler ise sokağa çıkmak ekmek almak dışında yasaklandı. Yalnızca izinli olanlar ile görevli olanlar sokaklara çıkabildi. Bütün bayramı evinde geçiren vatandaş bayramın aynı zamanda pazarın olduğu Çarşamba gününe gelmesi ile birlikte kapalı pazara doğru akın etti. Çarşamba aynı zamanda 0-14 yaş grubundaki çocukların da sokağa çıkma günü olunca kalabalık ikiye katlandı. Öncesinde sakin olan, Bayramda ise sessizliğe gömülen sokaklar dün oldukça hareketli saatler yaşadı. Bir yanda pazara gidenler diğer yanda çocuklarını sokağa çıkaranlar uzun zamandır sokaklarda görülmeyen bir kalabalığın görülmesini sağladı. Öte yandan sokağa çıkan vatandaşların büyük kısmı kurallara uyarak maskelerini yanlarına almayı unutmadı. Yine çocuklarda sokakta maske takarak dolaştı.
14 yaş ve altı çocuklar için dün uygulanan sokağa çıkma iznini; 15-20 yaş arasındaki gençler için izin ise 29 Mayıs 2020 Cuma günü verilen izin takip ediyor. Gençler 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecekler. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol