Çocuklara hasta olmak yasak

Babaeski Devlet Hastanesi’nde çocuk doktorunun olmadığından şikayet eden vatandaşlar, 3 ay boyunca çocuklarını çevre ilçe ve illere doktora götürecek. Çocuk doktorunun göreve yeni atanmasından sonra doğum iznine ayrılması ve yerine de başka bir doktorun gelmemesi İlçede çocukları doktorsuz bıraktı.
Babaeski Devlet Hastanesi’nde çocuk doktoru doğum iznine çıkınca, yenine doktor atanmaması vatandaşları mağdur ediyor. Babaeski’de bu durumdan dert yanan Mustafa Alp isimli vatandaş, “Bu durum Babaeski halkını mağdur ediyor. Yetkilileri arayarak durum hakkında bilgi aldım. Doktorun yeni görev yeri olan Babaeski’ye gelmesinin ardından doğum iznine çıktığını öğrendim. Bu süre boyunca izne çıkan doktorun görev yeri boşta duracak. Babaeski’de çocuğu hasta olanlar ne yapacak” diye dert yandı.
Doktorlar zorunlu geliyor
İlk görev yeri olarak gelen doktorlar zorunlu görev süresi bittikten sonra ilk fırsatta başka bir görev yerine geçiyor. Babaeski’yi yaşamak için tercih etmeyen doktorların, en büyük şikayetleri sosyal hayatın olmaması. Lüleburgaz gibi ilçeleri öncelikli tercih eden doktorlara, istedikleri yaşam alanı bir türlü sunulamıyor. Kendi çekirdeğinde değişmeden sabit kalan şehirlerin kaderiyle ortak kaderi paylaşan Babaeski, önümüzdeki günlerde de bu gibi sorunlarla sık sık karşılaşacak gibi.
Hastane var doktor yok
Babaeski’de hayata geçirilen hastane projesi ile çevre il ve ilçeleri kıskandıracak bir yatırım kazanıldı. Ancak bu yatırımı çeşitli branşlardaki doktor eksikliği gölgede bıraktı. Çocuk doktoru başta olmak üzere bir çok alanda doktor eksikliğinin yaşandığından şikayet eden vatandaşlar, hastalık gibi acil bir durumun göz ardı edilmesine anlam veremiyor.
Babaeski'de çocukların hasta olması yasak. Göreve yeni başlayan doktorun 3 aylık doğum iznine çıkmasından dolayı, 3 ay boyunca Babaeski'de çocuk doktoru görev yapmayacak.
3 aylık sürecin fazla olmasından dolayı şikayetçi olup, geçici doktor talebinden bulunan vatandaşlara da yetkilerin geçici atama yapılmayacağı ifade edildi.
Başhekime ulaşma çabaları sonuçsuz kaldı
Öte yandan Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Azatçam’dan durum ile ilgili detaylı bilgi alma çabaları ise sonuçsuz kaldı. Telefonlarımıza cevap vermeyen Başhekim Azatçam’ın, Babaeski halkının yaşadığı mağduriyeti nasıl çözeceği ise en büyük merak konusu.


Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bari çocuklarınız için uyanın 02 Haziran 2018 Cumartesi 19:28:39

    İthal iktidar devleti yiyip bitirdi sattı neyi var yoksa özelleştirdi. Dünyada insanca yaşamaya olanak sağlayan eğitimi dünyada kölece ve yerlerde sürünmeye yolaçan dinci sefillik ile ikame etti. Çalma sorulu sahtekarlar her türlü ünvanla her köşebaşını ele geçirip gerçek ünvanlı- diplomalı ve liyakatlı vatan evlatlarının makam ve mevkilerini zapt ile milleti aşsız susuz doktorsuz ve umarsız kıldılar. Dönme ve devşirmeler- turbanlı rahibeler ve alnı secdeli eli uzunlar emperyalizm adına Türkiye Cumhuriyeti'nden ağır intikam alıyorlar öyle ki çocukları bile değil sadece yarınsız bugün için bile doktorsuz; suçlular gibi bırakıyorlar.