Çocuklar İzin Günlerinde Güzel Havanın Tadını Çıkardı

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 0-14 yaş arası çocuklar haftalık izin günleri olan Çarşamba gününde ikinci kez sokağa çıkmanın sevincini yaşadı. Güzel havanın tadını çıkaran çocuklar uzun süredir görmedikleri arkadaşlarıyla hasret giderdi ve bol bol oyun oynadı.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yapılan düzenleme ile belirlenen bir gün ve saat dilimi içerisinde sokağa çıkma izni devam ediyor. Sokağa çıkma izninin verilmesinin ardından 0-14 yaş arası çocuklar dün ikinci kez sokağa çıktı. Ebeveynlerin de yanlarında olduğu çocukların güzel havayı değerlendirdi.
Dün saat 11.00 itibariyle sokağa çıkan çocuklar 4 saat yani saat 15.00’a kadar dışarıdaydı. Evlerinden çıkan çocuklardan bazıları parkta oyun oynarken, bazıları yürüyüş yaptı. Sokağa çıkan bazı çocuklar da anne-babalarıyla basketbol ve futbol oynadılar. Çocukların pek çoğu maske takıp, sosyal mesafe kuralına uyarken; uymayan çocuklar da vardı.
Sırada 20 yaş altı ve 65 yaş üstü var
0-14 yaş çocukların ardından 15-20 yaş çocuklar da dışarı çakacak. 22 Mayıs Cuma günü çıkacak gençler bu kez sokaklarda olacak. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs pazar günü ise saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlar sokakta olacak. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol