Çocuklar için masal diyarına yolculuk

Karagöz gibi geleneksel bir gölge oyununu salonuna taşıyan Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nin en yeni programı çocuklar için masal saati etkinliği düzenlemek oldu. Önümüzdeki haftalarda her Cuma günü düzenlenmesi planlanan masal saatinin ilk gösterimi yoğun ilgi ile karşılandı.
Hayali Fatih Umutlu bu defa çocukların karşısına masal saati etkinliğinde anlatıcı olarak çıktı. Masal anlatımının büyüsüne müzikleriyle eşlik eden Hakan Konyar güzel bir sunumun ortaya çıkmasını sağladı.
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal, masal saati etkinliği ile çocuklara küçük yaşlarda kütüphaneye gelme alışkanlığı kazandırma hedefinde olduklarını ifade etti. Kütüphane’de gerçekleştirilen masal saati etkinliklerinin devam etmesini düşündüklerini belirten Ünal, çocukları masalların dünyasına katılmaya davet etti.
‘’Kütüphanemize masal bahçesi yapacağız’’
Masal saatine verilen ilk tepkilerin mutluluk verici olduğunu ifade eden Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal, ilerleyen dönemde kütüphane içinde masal bahçesi oluşturmak istediklerini belirtti. Ünal açıklamalarında; ‘’Bizim bu etkinliği yaparkenki amacımız farkındalık yaratmak. Bizim bu etkinlikte amacımız çocukların kütüphaneye girip çıkmalarını sağlamak. Masal ve halk hikayesi dediğimiz edebiyatımızın bir türü. Geçmişte kulaktan kulağa gelen literatürümüze de girmiş bir edebiyat türü.
Bu kalabalığı ve ilgiyi gördük. Kütüphanemize masal bahçesi, okuma bahçesi yapacağız. Projeler için sponsor oluşturmak üzereyiz. Onu gerçekleştirdiğimizde masal saati etkinliğimizi her hafta yapacağız. Masal saatlerinde farklı arkadaşlarımız da yer alacak. Öğretmenlerimiz ve bizlerden anlatıcılar olacak’’ dedi.
‘’Masal yazma yarışması
düzenleceğiz’’
Birinci hedeflerinin çocukları kütüphaneye çekmek olduğunu ifade eden Müdür Ünal; ‘’ Yavaş yavaş çocuklara kitabı sevdirmek istiyoruz. Masal kitaplarımız da var. Ne kadar sözlü edebiyattan bahsetsek te, artık literatüre girdi masalımız.
Milli kültür şurası projelerimizden bir tanesi bu bizim. Masal yazmak. Çocuklarımıza şu aşamada ağır gelecek. Biz önce dinletelim dedik çocuklarımıza, sonra resimletelim istedik. Sonra da masal yazma yarışması düzenleceğiz. Çocuklarımız kendi hayal güçlerini kullanarak masal yazacaklar, biz de bunları ödüllendireceğiz. Kütüphane haftasına yetiştirecektik onu. Mart’ın 26 ile 30’u arası kütüphane haftası kutlamaları var. Hızlı bir şekilde, oldu bittiye getirmeyelim diye o programdan çıkarttık.
Olgunlaşarak masal dinletisinin gitmesini istiyoruz. Dinletilerden sonra resimleme yaptıracağız. Daha sonra bununla ilgili yarışma düzenleceğiz. Bir masal yazma yarışmamız olacak. Çocuk aklına geleni yazacak. Bu bir paragraf olur, bir sayfa olur, iki sayfa olur yazdıkları. Hem çocukların hayal gücüne katkı yapacak hem de yazıma dikkatini çekeceğiz’’ dedi.
‘’Kütüphanemizde çıtayı daima yükselteceğiz’’
Bu kadar ilgiyi beklemediğini ama büyük memnuniyet duyduğunu belirten Müdür Ünal, ilerleyen haftalarda yeni projeler üretmeye devam edeceklerini ifade ettiler. Ünal; ‘’ Sosyal medya hesabında 252 kişiyi gördüm. Buraya katılımcı olarak 50 kişi olur diye düşündüm. Burası etkinliğe aç biraz. Biz burdan sonra bir şeyler yapmaya dikkat edeceğiz.
Ben dahil 5 tane kütüphanecimiz var. Bizim burayı uçurmamız lazım. Daha güzel şeyler yapmamız lazım. İl Halk Kütüphanemizde çıtayı daima yükselteceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol