Çocuklar için adalet istediler

Kırklareli'de Adalet İstiyoruz sloganı ile sürekli olarak gerçekleştirilen basın  açıklamaları devam ediyor. 4 Temmuz 2017 Salı günü Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'ndan gerçkeleştirilen basın açıklmasında çocuk hakları ele alınarak gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

Adalet İstiyorum sloganı ile erçekleştirilen açıklamalarda son olarak çocuk haklarına değinildi. Açıklamayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı (ÇYDD) Birsen Meriç, çocukların korunması gerektiğini dile getirerek "Çocuklar her türlü istismar, ihmal ve sömürüye karşı korumalı ve hiçbir şekilde ticaret konusu olmamalıdır. Çeocuk uygun bir asgari yaştan önce çalıştırılmayacak, sağlığını ve eğitimini tehlikeye sokacak fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişmesini engelleyecek bir işe girmeye zorlanmayacak ve izin verilmeyecektir." sözlerini dile getirdi.
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Meriç, çocuklara karşı yapılanlara sessiz kalınmaması gerektiğni ifade ederek
"Biz ÇYDD olarak hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti sağlamasını istiyoruz. Çağdaş, bilimsel, güvenli okullarda yetiştirilmesini savunuyoruz. Onların bireysel, toplumsal ve kültürel gelişimlerini tamamlayacakları, yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri, araştıran, sorgulayan, bilinçli yurttaşlar olmaları için olanakların sağlanması sosyal devletin görevleri içindedir diyoruz." sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol