“Çocuk susar sen susma, onu yalnız bırakma”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), çocuk istismarına karşı tepkisini basın açıklaması yaparak gösterdi. Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı Nursel İnanç Aldemir, yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere önem verdiğini vurgulayarak  günümüzde neyin değiştiğini sordu. 

CHP Kadın Kolları, son günlerde çocukların istismar edilmesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Açıklamayı Merkez İlçe Başkanı Nursel İnanç Aldemir yaptı.
“Bu gün ne değişti?”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), çocuk istismarına karşı tepkisini basın açıklaması yaparak gösterdi. Kadın Kolları Merkez İlçe Başkanı Nursel İnanç Aldemir, yaptığı açıklamada Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere önem verdiğini vurgulayarak günümüzde neyin değiştiğini sordu. Başkan Aldemir, “Mustafa Kemal Atatürk çocuklara olan sevgisini temsili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışına tüm dünyada Çocuk Bayramı olarak atfedilmiştir. İşgal ve Türk ordusunun İtilaf Devletlerine karşı savaştığı sürede bile çocukları düşünecek kadar şefkatli ve düşünceli bir liderdir. Bu gün ne değişti?” sözlerini ifade etti.
“Vatanı koruyan çocuklar için çocukları korumak…”
Çocukların bütün dünyada canlılar içerisinde çok değerli olduğunun altını çizen Başkan Aldemir, “Çocuklar bütün dünyada canlılar arasında korunmayı ve sevgiyi gerektiren bir varlıktır. Bir toplumun çocuklara verdiği değer ve önem o ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterir. Utulmamalıdır ki medeni bir toplumun ilerleyebilmesi kalkınabilmesi, o toplumun içersinde yetişen çocukların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden gelişmesiyle mümkündür” dedi.
“Son yıllarda ülkemizde çocuk istismar sayısı arttı”
Yaptığı basın açıklamasında çocuk istismar sayısının arttığını ifade eden Başkan Aldemir, “3 yaşında süt kokulu bebeğe tecavüz ederek öldüren mi, 4 buçuk yaşında kendi öz kızına 1,5 yıl tecavüz eden babayı mı, 17 yaşında kanseri yenmiş bir genç kızı öldürüp gömen üvey babayı mı hangisine lanet edelim? Bu gün bunlar istismar değil cinayet, bir çocuğa veya bir yetişkine tecavüz edilip edilmediği tartışma konusu değildir. Bu görüş yada fikir tercihi değildir. Bu suçtur” sözlerini dile getirdi. Gerçekleşen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık Gençlik Kolları Başkanı Mert Özkan İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Burcu Özel ve Partililer katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol