Çocuk parkları meyhane oldu

İnsanlar çocuklarını parka götürmek istemiyor
“Yavrularımızın  günahı ne?”

Kırklareli’nin muhtelif yerlerindeki çocuk parklarının
son durumu şehirde büyük bir sorun haline geldi.

Önadım Haber

Kırklareli Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine çocuk oyun parkı yaparak, ailelerin beğenisini kazanan çalışmalarına devam ediyor. Ancak bazı tablolar hem aileleri üzüyor, hem de çocukların rahat bir şekilde oyun oynamasına engel oluyor.
Kocahıdır Mahallesi’nde oturan bazı sakinler, Selanik Caddesi üzerinden bulunan çocuk parkının bakımsızlığından ve hor kullanılmasından dert yandılar. Son olarak yaklaşık 3 sene önce elden geçirilen ve yenilenen oyun parkının, aradan geçen zaman zarfında adeta kaderine terk edildiğini söyleyen mahalleliler; “En son bu yaz mevsiminde oturma bankı ilave edildi. Ancak bakım ve temizliği yapılmıyor. Bazı vatandaşlarda burada çöplerini bırakarak, çocuklara en büyük kötülüğü yapmış oluyor. Otlar temizlenmiyor. Görüntü hiç hoş değil. Kimse artık buraya çocuğunu oynamaya getirmek istemiyor. Yetkililerden ricamız burayı güzel bir bakımdan geçirmeleri. Vatandaşlardan da isteğimiz kirletilmemesi. Çünkü burada oyun oynamak hepimizin çocuğunun hakkı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Kırklareli’nde diğer çocuk parklarında da büyük sorunlar söz konusu. Vatandaşlar parkların meyhane gibi kullanıldığını yorumlarken, oyun aletlerinin kırık ve bakımsız olduğundan dert yandılar. Bu gibi konularda belediye ve emniyet güçlerinin ortak çalışması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, alkol kullanımı, kirletilme ve aletlere zarar verme konusunda cezai yaptırım uygulanmasını, bakımsız ve bozuk olan aletlerin de tamir edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Şehirdeki oyun alanlarından Defne Park’ta yer alan alkol şişeleri ve kırık oyun aletleri vatandaşların serzenişlerini tescil eder nitelikte objektiflerimize yansıdı. Ayrıca bazı parklarda açıkta olan elektrik kabloları olduğunu aktaran vatandaşlar, acil şekilde tedbir alınması için yetkilileri göreve davet ettiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sayın Editör Önemli bir konuyu gündeme getirmişsiniz. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum. Zira her zaman dilimizden düşürmediğimiz ve geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın en önemli sosyalleştikleri oyun alanlarının bu şekilde olması gerçekten çok üzücü. Bu durumun ortadan kaldırılması için başta kurumlar olmak üzere toplumun her kesimin duyarlılık göstermesi gerektiğini düşünüyorum.