“Çocuk Şenliği” Projesi işbirliği protokolü imzalandı

Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Çocuk Şenliği” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında; Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı akademisyen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören çocuklara beslenme, sağlıklı yaşam, yardımlaşma ve paylaşma gibi temel konuları; tiyatro, dans, müzik, resim, gibi sanatsal etkinlikler yoluyla öğrenme ortamlarını daha etkili bir hale getirerek öğretecek.

23 Ocak 2019 Çarşamba günü Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen işbirliği protokolünün imza töreninde; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın tarafından imzalar atıldı.
“Toplumsal sorumluluk ve
hassasiyet bilincinin artacak”
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, törende yaptığı konuşmada gerçekleştirilecek olan proje ile çocukların ahlaki, entelektüel ve bilimsel gelişimlerinin yanı sıra sosyal gelişimlerine de katkı sağlanacağını söyledi. Aynı zamanda çocuklara rol-model olma bakımından Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programında okuyan öğrencilerin de gönüllülük esasına dayalı çalışma yoluyla toplumsal sorumluluk ve hassasiyet bilincinin artacağına inandığını vurgulayan Rektör Şengörür, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın’a, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Metin Akten’e, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğretim görevlilerine ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti.
“7 yaşına kadar verilen eğitim çocuğun kişilik gelişiminin yapı taşlarını oluşturuyor”
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın da yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Üniversitesi’nin Kırklareli’nde eğitime yön veren iki kuruluş olduğuna dikkat çekti. Göreve geldiği Temmuz ayından itibaren Kırklareli Üniversitesi ile önemli projelere imza atmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Akın, “Çocukların yüreklerine dokunmak gerekiyor.
Bu kapsamda özellikle okul öncesi dönemde çocuğun aldığı eğitim çok önemli. Çünkü 7 yaşına kadar verilen eğitim çocuğun kişilik gelişiminin yapı taşlarını oluşturuyor. Bu bakımdan hocalarımızın projedeki desteği bizler için çok değerli. Sizlerin bu projeye dört elle sarılmasıyla güzel işler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol