Çocuk Görüşme Merkezleri İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kırklareli Valiliği ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Çocuk Görüşme Merkezi” Protokolü imzalandı. Vali Birol Ekici ile Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı tarafından 29 Kasım 2022 Salı günü Valilik Atatürk Toplantı Salonunda imzalanan protokol ile daha önceden çocuğunu görmek isteyen anne babaların İcra Müdürlüklerine belirli bir harç miktarı yatırarak başvuruda bulunmasıyla yürütülen çocuk teslim işlemleri, artık tamamen ücretsiz bir şekilde adliyelerde bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek. İşlemler sırasında çocukla iletişim ve görüşme konusunda uzmanlaşmış, psikolog, pedagog ve rehber öğretmenler tarafından teslim edilecek.

Kırklareli Valiliğinde imzalanan “Çocuk Görüşme Merkezi” protokolü ile daha önceden çocuğunu görmek isteyen anne babaların İcra Müdürlüklerine belirli bir harç miktarı yatırarak başvuruda bulunmasıyla yürütülen çocuk teslim işlemleri yeniden düzenleniyor. 
Vali Birol Ekici ile Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı tarafından imzalanan protokolle Çocuk Görüşme Merkezi olarak belirlenecek yer protokole uygun olarak düzenlenecek. 
Protokol ile daha önceden çocuğunu görmek isteyen anne babaların İcra Müdürlüklerine belirli bir harç miktarı yatırarak başvuruda bulunmasıyla yürütülen çocuk teslim işlemleri, artık tamamen ücretsiz bir şekilde adliyelerde bulunan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülecek. 
Çocukları alanında uzman 
personel teslim edecek
Daha önce icra yolu ile olan uygulamalarda tarafların karşı karşıya gelmesi sonucunda özellikle çocukların örselendiği durumlar yaşanabiliyorken çocuk dostu şekilde tasarlanan “Çocuk Görüşme Merkezleri”nde çocukla iletişim ve görüşme konusunda uzmanlar, psikolog, pedagog ve rehber öğretmenler eşliğinde çocuğun “üstün yararı” ilkesi göz önünde bulundurularak teslim işlemlerinin gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çocuk olası tüm çatışma ve gerginliklerden uzak tutulmaya çalışılarak, anne veya babasıyla görüşebilecek. Bu uygulama ile boşanma süreci ve sonrasında çocukların ikincil örselenmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Çocuk Görüşme Merkezi olarak belirlenen yerin içerisinde kitapların, dergilerin, her yaş grubuna uygun oyuncakların bulunduğu çocuk bekleme ve oyun alanı, yetişkin bekleme odası, görüşme odası gibi bölümlerden oluşacak ve çocukların ebeveynleri ile nitelikli zaman geçirebilecekleri şekilde dizayn edilecek. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol