Çobancık; "“Bayrağı daha ileriye götürmek için çalışacağım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı görevine seçilen Tayfun Okan Çobancık, mazbatasına kavuştu. 7 Ocak Pazar günü gerçekleşen olağan kongrede başkan seçilen Çobancık, 10 Ocak Çarşamba günü Kırklareli Adliye Sarayı’nda gerçekleşen tören ile mazbatasını aldı. Oldukça yoğun katılım eşliğinde Kırklareli Adliye Sarayı’na yürüyen T. Okan Çobancık ve partililer oldukça neşeliydi. Çevrede ki esnaf ile sohbet eden ve tebrikleri kabul eden Çobancık, yürüyüşünün ardından mazbatasını alarak görevine resmi olarak başladı.

10 Ocak Çarşamba günü saat 10.30’da, CHP Kırklareli İl Başkanlığı Binası’nda bir araya gelen partililer, hep birlikte Kırklareli Adliye Sarayı’na yürüdüler. Yürüyüş sırasında Partili Kadınlara en önde yer veren teşkilat çevrede ki vatandaşların takdirini topladı. Yol boyunca renkli görüntüler ortaya koyan T. Okan Çobancık ve partililer yolda karşılaştıkalrı esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Mazbatayı törenine; CHP İl Başkanı T. Okan Çobancık, Kırklareli Belediye Başkanı, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Yol arkadaşlarına
teşekkür
Çiçeği burnunda Başkan Çobancık, mazbatasını İl Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Özkök’ün elinden aldı. Kırklareli Adliye Sarayı’nda bulunan İl Seçim Kurulu Müdürlüğü’nde mazbatasını alan Çobancık, yaptığı konuşmada; onurlu bir göreve seçildiği ifade ederek çok mutlu olduğunu söyledi. Çobancık; “Öncelikle bugün yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Biraz uzun bir teşekkür olacak ama kimseyi atlamadan teşekkürlerimi etmek istiyorum. Seçim süresinde yanımda olan; İl Başkanıma, ilçe başkanıma, belediye başkanlarıma, il meclis
üyelerime, belediye meclis üyelerime, kadın il ve ilçe başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarıma, basın mensuplarına, delegelerimize, parti üyelerimize ve yol arkadaşlarıma; bu güne gelene kadar olan destekleri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Artık önümüze
bakma vakti
Seçim sürecinin çok güzel geçtiğini vurgulayan Çobancık, “Gerçekten centilmence bir süreç geçti. Bütün partililerimiz bu süreçte elimizden gelen her şeyi yaptılar. Ben bu seçimi bir yarış olarak değerlendirmiyorum. Bence bu partimizi daha iyi bir duruma getirmek için yapılan bir mücadeleydi. Biz o akşam itibari ile seçimi kafamda bitirdim artık önümüzde ki dönemde yapacaklarımızla ilgileniyorum. Büyüklerimizi gençlerimizi kadınlarımızı dinleyerek, 19 Mayıs 1919 ruhunun 100’üncü yılında hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.
İktidar mücadelesi vereceğiz
Çobancık amaçlarından bahsederek, “Geçtiğimiz seçim döneminde verdiğim bazı sözler var. Bu sözleri tutacağımı buradan bir kez daha dile getiriyorum. Buraya makam mevki için değil mücadelemizi sürdürmek için geldik ve en büyük mücadelemiz iktidar için olacaktır. Bu hedef için bütün olcağız. Bir kişiyi bile üzmeyeceğiz, kırmayacağız. Seçmenlerimizle daha çok birleşeceğiz” dedi.
Mazbatayı aldıktan sonra partililer her Çarşamba günü yapılan parti toplantısına katılmak üzere parti binasına geçti. 12:30’da başlayan toplantı, Mazbatasını alan İl Başkanı Çobancık’ın, İl Başkanı sıfatıyla ilk toplantısı olma özelliği taşıyordu. Başkan Çobancık, selefi Ünal Başkur’a jest yaparak toplantıyı kendisinin açmasını istedi. Çobancık’ın jestinden dolayı çok sevindiğini ifade eden Başkur, yaptığı konuşmada; bayrak yarışında onurlu makamı devretmenin gururunu yaşadığını belirtti.
Önemli olan gemiyi
limana yakıştırmak
Başkur konuşmasında şu sözleri dile getirdi, “Derler ya önemli olan geminin limana yanaşmasıdır, sizin hangi dalgalarla boğuştuğunuzun önemi yoktur. Bu anlamda mücadelemize katkı sağlayan dostlarımızla dolu dolu bir 2 yıl geçirdik. Biz gemiyi nasıl onurlu bir şekilde limanımıza getirmiş isek; bundan sonra T. Okan Çobancık Başkanımız kaptanlığında, yönetim kurulu ve partimiz yeni limanlara yelken açacaklar” dedi.
19 Mayıs ruhunu canlandırmalıyız
Ünal Başkur’un ardından konuşan çiçeği burnunda Başkan Çobancık, bütün yol arkadaşlarına teşekkür etti. Çobancık; “Ben bu seçimi bir yarış olarak değerlendirmediğimi her zaman söyledim. Bence bu partimizi daha iyi bir duruma getirmek için yapılan bir mücadeleydi. Ben o akşam itibari ile seçimi kafamda bitirdim artık önümüzde ki dönemde yapacaklarımızla ilgileniyorum. Büyüklerimizi gençlerimizi kadınlarımızı dinleyerek, 19 Mayıs 1919 ruhunun 100’üncü yılında hep birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
CHP Mührü Teslim Edildi
Çoban-
cık’ın konuşmasının ardından Ünal Başkur 2 yıl süreyle kendisine bulunan CHP Mührünü Çobancık’a takdim etti. Başkur; “Bu onurlu görevi 2 yıl boyunca yürüttüm. Şimdi de sevgili kardeşim Tayfun Okan Çobancık’a teslim ediyorum. Umarım görev süresince, demokrasi duvarına bir tuğla koyabilmişizdir. Tayfun kardeşimde bu demokrasi duvarını daha yükseklere çıkarmak için tuğlalar koyacaktır” sözleri ile CHP Mührünü Çobancık’a emanet etti. Toplantı Çobancık’ın, yol arkadaşlarını tanıtarak kendilerine teşekkür etmesiyle devam etti. Ardından bütün parti hep birlikte pasta keserek günün anlamını bir kez daha yaşattılar. Günün gündemi oldukça yoğundu. Parti gündemi dışında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensuplarına Nutuk hediye edildi. Toplantı aile içinde edilen sohbetin sonrasında toplantı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol