Civelek; “Makam ve gönül kapılarım sonuna kadar sizlere açık”

Kırklareli Ticaret Borsası'nda her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yılın ilk arpa satışı temsili olarak yapıldı. Kızılcıkdereli çiftçi Okan Güçlü tarafından yetiştirilen arpa, Borsa Başkanı Turhan Altıntel tarafından satın alındı. Başkan Altıntel, ilk mahsul için "Memleketimize hayırlı olsun, bereketli olsun" dedi
23 Haziran 2017 Cuma günü saat 15.00 da her yıl geleneksel olarak Kırklareli Ticaret Borsası tarafından sürdürülen Sezonun İlk Arpa Satışı, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Ak Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Belediye Başkanı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Tarım İl Müdürü Ümit Ortan, kamu kurumlarının yöneticileri, üyeler ve üreticilerin katılımıyla Ticaret Borsası Satış Salonu'nda yapıldı.
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, toplantının açılış konuşmasını yaptı. Altıntel, “Çok güzel bir yıl yaşayacağız. Verim çok iyi, kalite çok iyi, fiyat da çok iyi olacak. Çevrede birçok yer ile görüşüyorum. Yani geçen seneki fiyatlara göre daha iyi olacak. Bu yıl bolluk yılı olacak. Kırklareli'ne katma değer sağlayacak. Ayçiçek sezonumuz da çok iyi geçiyor” dedi. Vali Esengül Civelek’in artık Kırklareli’nde ayrılıp Muğla’da görevine devam edecek olmasına istinaden, duygularını da ayrıca belirten Altıntel, “Hepinizin bildiği üzere Sayın Valimiz Esengül Civelek ile 3 yıldır çalışıyoruz. Geldiği günden bu yana bizlere çok destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben aşağı yukarı eski bir başkanım. 10 yıldır birçok vali ile çalıştım. Hiçbir şekilde katma değer koymuyorum, sayın valimizden çok şey öğrendim.” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra söz alan Kırklareli Ak Parti Milletvekili Selahattin Minasolmaz’da aynı şekilde Esengül Civelek’in gidişine istinaden il adına çıkan fırsatları iyi değerlendirmesine değinerek, “Sayın valimizimin burada göreve başlamasından bu yana, ilk kadın valimiz olmasından buyan büyük çalışmalara imza attı. Gençlik Spor Bakanımızın Babası Sayın Sinan Kılıç ifade etti. Sayın Valimiz neden bu kadar başarılıdır diye. Bilmiyorum efendim dedim. Her halde yaklaştım anne oluşu ve şefkati diyerek. Sayın Valimizin il adına çıkan fırsatları iyi değerlendirmede çok başarılı olduğunu hep gözlemledim. Burada doğan çocukların burada doyması çabası gösteren çocuklarız. Bugünlere kadar iyi geldik. Bundan sonra da iyi ilerleyeceğiz. Bu günlerden sonra önemli günler geliyor.” dedi.
“Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum. İlk mahsul arpa satışımız hayırlı,
uğurlu olsun”
Yapılan konuşmalar sonrasında son olarak söz alan Vali Esengül Civelek, toplantı sonunda yaptığı konuşma ile duygusal anlar yaşattı. Civelek, “Ben bu iyi duygu düşüncelere layık olmak için bundan sonra da var gücümle çalışacağım. Bu duygularla da şükranlarımı sunuyorum. 3 yıla yakın bir süre Kırklareli'nde adaletli, eşitlikçi, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü gözeten ve bütün bunların yanı sıra yaşam felsefem açısından olumlu insan ilişkilerini öncelikleyen bir yönetim tarzı, yönetim becerisi gerçekleştirmeye çalıştık. Kırklareli'ne hizmetten onur ve gurur duydum. Ve Kırklareli'ne sunduğum hizmetler sürecinde, iş birliği güç birliği içerisinde bulunduğu özellikle kentin geleceğin planlanması noktasındaki ortak aklın tesisi sürecinde birlikte çalışmaktan gerçekten çok keyif aldığım ve sonucunda da çok başarılı çalışmalar çıkarttığım tüm meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerine, her zaman destek ve katkılarıyla bizlere destek veren Milletvekillerimize, üniversitemize ve en önemlisi de çalışkan, üretken, vefalı bir kadın valiyi çok büyük sevgi ve şefkatle bağrına basan Kırklareli halkına minnettarım, müteşekkirim. Makam ve gönül kapılarım sonuna kadar sizlere açık diyerekten. Evet, belki Kırklareli' ndeki makam kapım bir başka meslektaşıma devir olacak ama benim gönül kapım her zaman çok sevdiğim Kırklareli'ne çok sevdiğim Kırklarelililere sonuna kadar açık olacak. Bizimkisi fiziki bir ayrılık. Hiçbir zaman gönülden bir ayrılık olduğunu görmenizi arzu etmem. Siz arzu ettiğiniz sürece bundan sürece bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam edecek. Türkçede çok güzel bir deyim vardır 'Bizim dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar. Nerede olursanız olun, bu makamlar bir gün sona eriyor. Ama ondan sonraki süreçtede sabit adresim Allah izin verirse Ankara olacaktır. Ankara'da da bir adresinizin, bir evinizin, bir ablanızın olduğunu unutmamanızı istiyorum. Sizlerin huzurunda Kırklareli halkından hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana da hakları varsa da gani gani gani helal ediyorum. Çok teşekkür ediyorum bana yaşattığınız 3 yıl içerisinde bana yaşatmış olduğunu tüm güzelliklere, tüm onura” diyerek konuşmasına son verdi.
Konuşmaların ardından katılımcıların önlerine bırakılan birer tutam arpa ile birlikte açık artırma başlatıldı. Kızılcıkdere Köyü’nden Okan Güçlü’nün mahsulü için katılımcılar sırasıyla teklif verdiler. Uzun süre devam eden açık artırmada fiyat bir hayli yükseldi.
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel'in, bölgemizdeki tüm üreticilerimize verimli ve hayırlı bir sezon dilediği törende, Kızılcıkdereli Okan Güçlü’nün 2017 Yılı İlk Mahsulü olan arpa, sembolik olarak 150 Kilogram üzerinden satıldı. Açık arttırma usulü gerçekleşen satış sonunda ihale 7.500 Lira ile Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in üzerinde kaldı.
Törenin son bölümünde, Kızılcıkdere’li üretici Okan Güçlü’ye Yönetim Kurulu adına bir hediye takdim edildi. Çektirilen hatıra fotoğraflarıyla birlikte tören son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol