"Cimri" yoğun ilgi gördü

11 Kasım Cuma akşamı, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen Moliere'in ünlü oyunu "Cimri" adlı komedi oyunu Kırklarelili tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü 

Yeni sezona Moliere'in ünlü oyunu "Cimri" ile başlangıç yapan Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyeleri 11 Kasım Cuma akşamı sergiledikleri performansla göz doldurdu. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde sahne alan oyuna, Kırklarelili tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.
Nitekim Kırklarelili vatandaşlar tarafından oyuna olan ilgi o kadar yüksek oldu ki, salonda yer kalmayınca bazı izleyiciler oyunu en öndeki basamaklarda oturarak izlemek durumunda kaldı.
Fransız komedi yazarı Moliere tarafından yazılan ve farkı yorumlarıyla defalarca sahnelenen "Cimri", profesyonel oyunculara taş çıkartan performanslarıyla Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü oyuncuları tarafından sergilendi. Zamanın Paris burjuvasının para tutkusunu öne çıkaran oyun, parayı bütün insani değerlerin üstüne koyan, kendisine yabancılaşan ve para karşısında özgürlüğünü yitiren insanları ve para temelinde biçimlenen toplumsal ilişkileri hicveden bir komedi olmakla birlikte, iki perde olarak sahnelendi.
Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından sahnelenen "Cimri"nin yönetmenliğini Ali Can Karagülmez; oyunculuğunu ise Ali Can Karagülmez, Ünal Topbaş, Işık Nur Dolapçı, Oğuzhan Yılmaz, Melisa Al, Sevim Karslı, Hasan Çaylak, Deniz Uzun, Umut Sarı, Esra Çelik üstlendi.
Başarılı performanslarıyla genç oyuncuların sahne aldığı oyun, salondaki izleyicileri fazlasıyla eğlendirdi. Saat 20.00'de başlayan ve yaklaşık 2 saat süren oyun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ece öykü yanmış 10 Ocak 2016 Pazar 19:27:28

    çok güzel oynamışsınız