Çimlenmiş buğday kriteri yüzde 4’den yüzde 10’a çıktı

Toprak Mahsulleri Ofisi, filizlenmiş buğday dane oranını yüzde 4’ten yüzde 10 a kadar çıkarttı. Standart dışı buğday grubu ile tonu 850 TL’den TMO işyerlerinden buğday alınmaya başlandı. Çiftçinin mağduriyetine kayıtsız kalmayan TMO’ya ve Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, yaşanan sürekli yağışlar ve geciken hasat nedeniyle çiftçinin mağduriyet yaşadığını söyledi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, TMO’nun filizlenmiş buğday dane oranını değiştirerek filizlenmiş buğday alımlarına 16 Temmuz 2018 Pazartesi (dün) gününden itibaren başladığını bildirdi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, “Stratejik bir ürün olan buğday ilimiz Kırklareli dahil tüm Trakya Bölgesi'nde sürekli devam eden yağışlar nedeniyle 15 Haziran tarihinde başlayan buğday hasadın da gecikmeler yaşanmaktadır.
Ortaya çıkan hasat gecikmesi nedeniyle buğday danesi henüz başaktayken çimlenmeye başlamıştır. Bu durum üretici açısından büyük mağduriyet yaratmaktadır.
Bu nedenle Üreticilerimizden gelen talepler doğrultunda yapılan çalışmalar sonucunda TMO tarafından yeni alım şartları şu şekilde belirlenmiştir; çimlenmiş filizlenmiş dane oranı % 4 ten % 10 a kadar çıkartılarak standart dışı buğday grubu ile 850 TL/ Ton fiyatıyla 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren TMO işyerlerinden satın alınacaktır.
Odamızın üreticilerimizin ürünlerinin değerini korumak adına yaptığı bu çalışmalara kulak veren 'çiftçimizin Kara Gün
Dostu' olan Toprak Mahsulleri Ofisine, Değeri vekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz 'a konuya olan ilgisi ve desteği için teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol