Çim Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası Kırklareli’nde düzenleniyor

Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Çim Hokeyi Federasyonu ve Avrupa Hokey Federasyonu işbirliği ile Avrupa Kulüpler Şampiyonasının 3-6 Haziran tarihleri arasında, 5 ülkeden 6 takımın katılımıyla ilimizde gerçekleşeceğini söyledi. Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Çim Hokeyi Sahamızın, Marmara Bölgesinde dahi bulunmadığını vurgulayan Babuşçu; “Sonuçta Avrupa’nın dibinde, sınır bölgesindeyiz. Avrupa’nın Türkiye’yi tercih etmesinde, önemli bir şehir haline geldik. Bu branş gelişmekte olan bir branş. Altyapısı oluştuğu zaman 2 veya 3 yılda iyi bir takım hazırlayıp, milli takıma bile sporcu verebileceğimiz bir noktaya gelmek mümkün. İlimizin adını da bu şekilde duyurmuş olacağız” dedi…

Çim Hokeyi Avrupa Kulüpler Şampiyonası 3-6 Haziran tarihleri arasında, 5 ülkeden 6 takımın katılımıyla ilimizde gerçekleşiyor. Norveç, Finlandiya, Macaristan, Malta ve Türkiye’nin mücadele edeceği turnuvanın ilk iki maçı bugün oynanacak. Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, kısa bir süre önce yapımı tamamlanan çim hokeyi sahası ve turnuva hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Babuşçu; “İlimizde spor adına büyük bir organizasyon gerçekleştirilecek. Çim Hokeyi Federasyonumuz tarafından, Bakanlığımız ile ortak bir şekilde, 2018 yılında yapımına başlanan çim hokeyi sahamız bitti. Kullanıma hazır hale geldi. Bu kapsamda Federasyonumuz ve Avrupa Hokey Federasyonu işbirliği ile Avrupa Kulüpler Şampiyonası 3-6 Haziran tarihleri arasında, 5 ülkeden 6 takımın katılımıyla ilimizde gerçekleşecek. Cuma günü (bugün) başlayacak olan şampiyonamızı Pazartesi günü itibari ile bitirmiş olacağız. Günde iki maçın oynanacağı turnuvamızın, kapanış seremonisi ve kupa madalya törenini ise 6 Haziran Pazartesi saat 15.30’da yapmayı planlıyoruz. Tüm Kırklarelili sporseverleri ve Kırklareli halkını çim hokeyi sahamıza bekliyoruz” dedi.
Babuşçu şöyle devam etti;
“Ülkemiz ve dünya üzerinde birçok branş var. Bizler en popüler sporlardan olan futbol, basketbol, voleybol gibi sporları daha çok takip ediyoruz. Bakanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, 20 yıldır büyük bir tesis hamlesi yaptı. Kırklareli dahil 81 vilayette, dünya standartlarında büyük tesisler yapıldı. Çim hokeyi, rugby, baseball ve bunlar gibi bazı ekstrem branşlar Türkiye’de yapılmayan branşlardı. Son 20 yıldır bu branşlar da önem kazandı. Olimpik branş haline geldi. Ve şimdi Marmara bölgesinde olmayan bir tesisi Kırklareli’ne kazandırdık. Sonuçta Avrupa’nın dibinde, sınır bölgesindeyiz. Avrupa’nın Türkiye’yi tercih etmesinde, önemli bir şehir haline geldik. Bu branş gelişmekte olan bir branş. Altyapısı oluştuğu zaman 2 veya 3 yılda iyi bir takım hazırlayıp, milli takıma bile sporcu verebileceğimiz bir noktaya gelmek mümkün. İlimizin adı da duyulmuş olacak. Şampiyonun ardından çalışmalara da başlıyoruz. Okullarımızı tarayacağız. Seçmeler gerçekleştireceğiz. Böylece çim hokeyi altyapımızı oluşturacağız.”
Çim hokeyi, erkeklerden ya da kadınlardan oluşan 11’er kişilik takımlar arasında oynanır. Oyunun amacı, sert ufak bir topu uçları kıvrak sopalarla karşı takımın kalesine sürmek ve gol atmaktır. 35’er dakikalık iki devre sonunda, en fazla gol atan takım maçı kazanır ve devre arasında kaleler değiştirilir. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol