Çiler; “İlgi de büyük, beklenti de”

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından 81 ilde yürütülen ve bu dönem ‘1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe’ sloganı ile başlayacak ve “Dünya 5’ten Büyüktür; 2023 Vizyonu; Yerli ve Milli Ekonomi” konularında eğitimlerin verileceği Siyaset Akademisi 18. dönem kayıtları 26 Ocak Cuma gününe kadar uzatıldı.

Önadım Haber

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli'nde de vatandaşların yoğun bir ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, taleplere olumlu cevap verebilmek adına kayıt süresini uzatma kararı aldıklarını kaydetti. Siyaset Akademisi kayıtlarının geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan Başkan Çiler, kayıtların 26 Ocak Cuma günü sona ereceğini belirterek şöyle devam etti: “Bu dönem açacağımız Siyaset Akademisi programına halkımızın ilgisi oldukça yüksek ve bu bizleri çok mutlu ediyor. Bu yüzden Genel Merkezimiz başvuru süresini uzatma kararı aldı. Siyaset Akademisi'nin eğitim programlarına katılmak isteyen,18 yaşını doldurmuş, siyasi görüşü fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız İl Başkanlığımıza başvurabilirler, 0288 212 79 74 numaralı telefonumuzdan bilgi alabilirler. AK Parti, kurulduğundan itibaren siyasetin kalitesini arttırmak ve siyasete Akademik bir boyut kazandırmak için başlattığı “Siyaset Akademisi” eğitim programlarımız vesilesi ile İlimize Bakan, Bakan Yardımcısı, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanları, Akademisyenler, tanınmış simalar başta olmak üzere birbirinden değerli hocalarımız katılacaklardır” şeklinde konuştu.
Eğitim Programının Hedefleri
AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından eğitim programına yönelik yapılan yazılı açıklamada;“ Toplumsal sorunları tanımlamak, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler ve stratejiler belirlemek ve eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur. AK Parti kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür. Yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine bir soluk getirmiştir. Bir eğitim kurumu gibi çalışan AK Parti’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden birisi Siyaset Akademisi’dir. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek,siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “birey”ler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Bu doğrultuda 2008 ve 2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60.000'i aşkın katılımcı Siyaset Akademisi'nde eğitim görme imkânı bulmuş ve bu katılımcılardan 25.000'i eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır. Ülkemizde bir siyasi parti tarafından 17 dönemdir kesintisiz olarak uygulanan tek eğitim faaliyeti olan ve kurumsal bir niteliğe bürünen Siyaset Akademisi katılımcıları ve verilen eğitimin niteliği bakımında oldukça değerlidir. Ocak 2018’de, 18. Dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması “1919’dan 2019’a Milletin Emrinde Aydınlık Geleceğe” olarak belirlenmiştir. Bu dönemki temel konular arasında Cumhurbaşkanımızın Dünya 5’ten büyüktür anlayışı, 2023 Vizyonu ile Yerli ve Milli Ekonomi konuları bulunmaktadır ve bu konular özellikle Dünya’dan örnekleri ile somut uygulamalara dayalı bir akademik bir temelle işlenecektir. Dersler teorik ve uygulamalı olarak ders takip edecek olan katılımcılarımız, Dış Politika, Ekonomi, Türk Siyasal Hayatı Sosyal Medya Kullanımı, Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu, Temel Siyasal Kavramlar ve İdeolojileri, Siyasal İletişim, Medya Okur Yazarlığı, Teşkilat ve Organizasyon Yapılanması, İrfan Dersi başlıklarına ek olarak bu yıl Deneyim Paylaşımları bölümünde daha fazla tecrübe ve siyasi hikayeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir. AK Parti Siyaset Akademisi’ne katılmış olmak bundan sonraki dönemlerde, AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farklılık oluşturacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol