Çiler “Dünyadaki tüm Müslümanlar askerimiz için dua ediyor”

20 Ocak’ta başlayan “Zeytin Dalı Harekatı”nın 57.gününde TSK’dan yapılan açıklama ile Afrin’in TSK ile ÖSO kontrolüne geçtiği bilgisi verildi. Başarılı şekilde devam eden harekatta 3 bin 622 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Afrin hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, dünyadaki Müslümanların Türk askerlerine dua ettiğini ve yanında olduğunu söyledi. 

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Afrin ile ilgili yaptığı açıklamalarda; “Hamdolsun “Zeytin Dalı Harekatı” son hızıyla sürüyor ve bölgede ki en son teröristi ortadan kaldırana kadar da devam edecek. Çanakkale’de 103 yıl önce verilenle aynı mücadele Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de veriliyor. 103 yıl önce kahraman askerlimiz nasıl bir inanmışlıklar Çanakkale’de mücadele veriyorsa bugün de aynı kararlılık ve azim halen sürüyor. Sosyal medya ve televizyonlardan görebileceğiniz gibi dünyada ki Müslümanlar bu mücadele için Türk askerine dua ediyor. Filistin’deki kardeşlerimizin gözyaşlarını, Somali’deki Suriye’deki kardeşlerimizin dualarını görüyoruz . Afrin’de Türk bayrağı dikilmiş, Allah bereketlendirsin inşallah. Çanakkale’den buraya bu bayrak, devlet ve din için canlarını feda eden bütün ecdadımızı saygı, sevgi ve rahmet ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bir kahramanlık destanı
yazarak kontrolü aldılar”
Bu vatan evlatları Çanakkale Zaferi’nden, 15 Temmuz’a kadar ne yaptılarsa bu vatan parçalanmasın varlığını özgürce sürdürebilsin diye yaptı. Bizim mücadelemiz terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAŞ ortadan kaldırılana kadar devam edecek. Dün Çanakkale'de aynı mevzide şehit olan Türkiye’nin dört bir yanından Mehmetçik bugün de insanlığın kurtuluşu, milletimizin huzuru ve güvenliği için Afrin'de kahramanca mücadele ediyor. Şükür ki 18 Mart itibariyle şanlı ordumuz vatanları için mücadele eden ÖSO askerleriyle Afrin'de büyük bir başarıyla, bir kahramanlık destanı yazarak kontrolü aldılar” dedi.
“Biz bu duyguları belirli
dönemlerde yeniden yakaladık”
Çiler, “Biz bu duyguları, bu heyecanı tarihin belirli dönemlerinde tekrar yakaladık. Bunlar arasında en öne çıkarılacak tarih kuşkusuz 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz’da insanlar meydanlara tanklara Çanakkale Ruhu ile tanklara kafa tutmuşlardır. 15 Temmuz’da evladını bırakıp koşturan tankın üzerine çıkan, kamyona binen işini gücünü bırakıp sokağa çıkan darbeye karşı dur diyen, cinsiyeti yaşı ne olursa olsun birlikte hareket eden halkımız, çok şükür ki dünyaya bir daha o karanlık günlerin gelmeyeceğini ispat etmiştir.
Çanakkale savaşı zamanında 18 yaşındaki gencin cepheye koşmak için mücadele ettiğini, kadınlarımızın koşturarak cepheye mermi taşığıdını, yaşlısının, gencinin ölümü bildiği halde gözünü kırpmadan cepheye koştuğunu görüyoruz. Bu ruh nasıl ki 15 Temmuz’da var ise bugün Afrin’de de bulunuyor. Muhabirin sorduğu soruya “Beklemesinler” diye yanıt veren ruh ile Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz Ruhu aynıdır.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol