Çiler; “Cumhur” İttifakı ile seçimlerden zaferle ayrılacağız

Bir süredir AK Parti ve MHP’nin 2019 seçimlerine bir ittifak ile gireceği   biliniyordu. Kamuoyunda bu ittifakın isminin ne olacağı merak konusuydu. İki partinin oluşturduğu seçim ittifakının ismi dün kesinlik kazandı.  Liderler “Cumhur” adında karar kıldı. 2 parti “Cumhur” adını verdikleri ittifakları ile 2019’da zafere ulaşmak istiyor. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti   Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, ittifakın tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ettiğini ve 2019’daki 3 seçimden de zafer ile ayrılacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti-MHP ittifakının adının belirlendiğini ve ittifakın adının “Cumhur” İttifakı olacağını açıkladı. MHP Lideri Bahçeli geçtiğimiz günlerde, katıldığı bir yayında “Cumhur” İttifakı diyelim sözlerini sarf etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından ittifakın adını duyurarak şu ifadeleri kullanmıştı; “Adına Cumhur ittifakı diyebiliriz. Görüntü iki parti ve üçüncü parti olmaz diye bir şey yok”
Kapı kapı gezerek anlatacağız
Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “Cumhur” İttifakı ve AK Parti olarak 2019’daki her seçime hazırız hepsinden zaferle ayrılacağımıza dair en ufak bir şüphem yok. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi MHP ile yapılabilen ittifakın adı “Cumhur” oldu. Bütün ülkemize hayırlı olsun. Bizler AK Parti Kırklareli teşkilatı olarak kapı kapı gezerek bu ittifakın neden gerekli olduğunu ve ülkemize ileride ki seçimlerde ve dolayısıyla Türkiye’nin geleceğine katkılarını anlatacağız” dedi.
Yereller birleşip geneli
oluşturuyor
“Yerel teşkilatlar olarak önümüzde ki seçimlerde bizlere çok büyük iş düşüyor. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yemeden içmeden bu ülke için çalışıyorsa bizler de yerelde onların temsilcileri olarak onlara layık olmayız. Bu da yerel kesimdeki vatandaşlarımıza partimizi ve davamızı en iyi şekilde anlatmaktır. Biz yerel teşkilat olarak Kırklareli’nde ki her vatandaşımıza ulaşarak “Cumhur” İttifakını ve ülkemize kazandıracaklarını anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki 2019’daki seçimlerden de anlımızın akıyla çıkalım. Yereller iyi çalışırsa genelde de başarı gelir. Çünkü yereller birleşerek geneli oluşturuyor. AK Parti’nin her bir kademesi bir yapbozun parçaları gibi birbirini tamamlıyor” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz ruhunu
devam ettireceğiz
Maalesef bu sisteme eleştiri getirebilecek bazı kesimler var. Ancak daha önce ki referandumlarda bazı bloklar birleşerek ortak payda oluşturmuşlar ve destek vermişlerdir. “Cumhur” İttifakı bu ülkenin aydınlık yarınları yazacak, buna inancımız sonsuz. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişimine birlikte karşı durmayı ilke edindiysek yine bir olacağız, 15 Temmuz ruhundan herhangi bir şekilde taviz vermeden birlikte hareket etme örneğini yine göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol