Çiğ süt desteklerinde sevindirici artış

Kırklareli ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 2018 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait 1. Dönem Çiğ Süt Desteklerinin birim fiyatlarının Bakanlığık tarafından belirlendiğini söyleyerek, geçen yıla nazaran süt desteklerinde büyük artış olduğunu belirtti.

Kırklareli ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci süt desteklerinde artış olduğunu müjdeledi. Dermenci yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “2018 yılı Çiğ Süt Desteklerinde Soğutulmamış Çiğ Süt (Sıcak Süt) 5 kuruş, Soğutulmuş Çiğ Süt 10 kuruş ve Soğutulmuş Çiğ Süt Örgütlü Satışı 12 kuruş olarak belirlenmiştir. Geçen yıl çıkan ilk 6 aylık çiğ süt desteklerinde Soğutulmamış Çiğ Süt (Sıcak Süt) 2 kuruş, Soğutulmuş Çiğ Süt 4 kuruş ve Soğutulmuş Çiğ Süt Örgütlü Satışı 8 kuruştu. 2018 yılındaki bu artış çok sevindirici. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum ve 2018 yılının böyle güzel düşünülmüş destek programlarıyla geçmesini temenni ediyorum.
2018 yılı Hayvancılık Destekleri Uygulama Tebliği Yayınlandı
Mayıs ayı içerisinde 2018 yılı Hayvancılık Destekleri Uygulama Tebliği de yayınlandı. 2018 yılında yine buzağılara destek var. 4 ayını işletmesinde tamamlamış ve programlı aşıları tam olan Birlik üyesi yetiştiricilerimiz tohumlamadan doğan buzağılarına 500 tl ve döl kontrolü boğasından doğan buzağılarına da ilave +50 destek alacaklar. Üyelerimizin başvuru işlemleri yine birliğimiz tarafından yapılacak. 2018 yılı ilk başvurularımız 2/7/2018-31/8/2018 tarihleri arasında başlayacak.
50 baş dişi sığırı olanlar 4 aydan önce
buzağılarını satabilmeleri için
Bu yıl buzağılarını işletmesinde 4 ay büyütmeden erken yaşta satan yetiştiricilerden; en az 50 baş dişi sığırı olanlar 4 aydan önce buzağılarını satabilir, bunun için buzağılarını erken yaşta satmak istediklerini işletmesinin kayıtlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine, satışını yapacağı buzağıların kulak küpe numaralarını liste halinde dilekçeyle bildirmeleri gerekmektedir." (Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol