Çiftçiye Umut Tarlaya Nohut

“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Kırklareli Merkez ilçede uygulanan “Çiftçiye Umut Tarlaya Nohut Projesi” kapsamında 6 üreticiye 67 dekarda ekim yapabilmeleri amacıyla % 75 hibe destekli toplam 800 kg. nohut tohumu dağıtımı yapıldı. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, projeyle 10-15 ton aralığında verim beklediklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Kırklareli Merkez ilçede uygulanan “Çiftçiye Umut Tarlaya Nohut Projesi” kapsamında 6 üreticiye 67 dekarda ekim yapılması amacıyla 800 kg. nohut tohumu dağıtımı yapıldı. 
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen tohum dağıtım programına İl Müdürü Mehmet Aksoy, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökalp Muzikacı ve teknik personel ile üreticiler katıldı.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy konuya ilişkin verdiği bilgide; “İlimizde insan beslenmesi için vazgeçilmez olan baklagillerin üretimini artırmak amacıyla hazırlanan bu projeyle 10-15 ton verim beklemekteyiz. Bu projede Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen Azkan çeşidinin çiftçi memnuniyeti de gözetilerek %75 hibe destekli olarak verildi. Verim artışı dışında küçük aile işletmeleri içinde ek gelir oluşturacak bu proje hepimiz için ortak bir kazanç sağlayacaktır. Projemizin ilimiz tarımına hayırlı olmasını temenni eder, çiftçilerimize bereketli ürünler dileriz” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol