“Çiftçinin gözü ayçiçeği fiyatında”

Buğday fiyatlarında istediğini alamayan çiftçi gözlerini ay çiçeği fiyatlarına dikti. Ekrem Şaylan; “Çiftçinin gözü ayçiçeği fiyatında” dedi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, açıklamalarda bulunarak, ay çiçeği fiyatlarında da hayal kırıklığı yaşamak istemediklerini ifade etti.
Ekrem Şaylan açıklanan buğday fiyatları ile çiftçinin hayal kırıklığı yaşadığını ve ay çiçek fiyatlarının çiftçileri memnun edecek düzeyde olmasını beklediklerini söyledi. Buğday’ da çiftçilerin yüzü gülmediğini belirten Şaylan; Çiftçinin umudunun ayçiçeği hasadında olduğunu ve beklentinin bir hayli yükseldiğini ifade etti. Buğday alım fiyatlarının çiftçinin beklentilerini karşılamadığını vurgulayan Şaylan;
Çiftçinin ayçiçeği fiyatlarını beklediğini kaydetti. Bu yıl ayçiçeği fiyatlarının yüksek olmasını beklediklerini anlatan Ekrem Şaylan; “Buğday fiyatları konusunda çok büyük hüsrana uğradık. Çiftçimiz açıklanan fiyattan hiç memnun kalmadı. Buğdayda bu sene kalite ve verimin yüksek olmasına rağmen fiyat çiftçiyi memnun etmedi. Ayçiçeğinde de aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Özellikle ayçiçeği avans fiyatlarının çiftçilerimizi memnun edecek düzeyde olmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol