“Çiftçimizin alın terinin karşılanması için çalışmalarımız devam edecek”

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Kırklareli’nin bazı ilçelerinde meydana gelen sel felaketi ile ilgili olarak konuyu TBMM gündemine taşıdığını bildirdi. Bu konuda TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptığını belirten Gündoğdu ayrıca Kırklareli’nin afet bölgesi ilan edilmesi için çalıştıklarını kaydetti. 

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Merkez ve ilçelerinde yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında 15-16 Haziran tarihlerinde meydana gelen yoğun yağış, dolu, fırtına ve selin ilimiz ve çevresinde 20 bin dönümden fazla ekili tarım arazilerinin ve evlerin, ağılların zarar görmesine neden olduğunu belirten Gündoğdu, felaketin ardından yoğun yağış ve sele maruz kalan çiftçilerden, üreticilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda, öncelikle can kaybı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması, ardından da süratle zarar ziyan tespitlerinin yapılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.
Gündoğdu, “Öncelikle Sayın Valimizle görüşerek yaşanan afet konusunda bilgileri aldık, ardından yaşanan sorunu TBMM gündemine getirerek ilgili bakanlara ve hükümete felaketin boyutları ve yapılabilecekler konusunda uyarılarımızı, önerilerimizi yaptık.
Kırklareli’mizin, çiftçimizin, üreticilerimizin yaşadığı doğal afet sonrası zararların en kısa sürede tespit edilmesi ve zor durumda kalan çiftçimizin zararlarının en kısa sürede karşılanması ve Kırklareli’nin afet bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ayrıca, üreticilerimizin, çiftçimizin afet nedeniyle yaşadığı sorunları takip etmek amacıyla TBMM’de ilgili Sayın Bakana Soru Önergesi çalışması da yapmaktayız.
Kırklareli’mizin vefalı çiftçimizin tüm zararlarının karşılanması, yeniden üretebilmesi, alın terinin karşılığını alması için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
Genel Kurul’da konuştu
Gündoğdu, konuyu ayrıca TBMM Genel Kurulunda da gündeme getirdi. Gündoğdu burada yaptığı konuşmasında;
“Sayın Başkanım, çağrım Sayın Tarım Bakanına:15-16Haziran tarihlerinde Kırklareli ve çevresinde etkili olan yoğun yağış ve fırtına sonucu bölgemizde, özellikle köylerde evlerin çatıları uçtu; on binlerce dönüm ekili, hasada hazır tarım arazilerimiz, maalesef -karpuz, buğday, ay çiçeği, sebze, kabak- sular altında kaldı. Salgın ve ekonomik zorluklarla mücadele ederek cansiparane bir şekilde üretmeye çalışan üreticilerimiz yaşadıkları afetle bir darbe daha almışlardır. Özellikle fırtınanın, yoğun yağışların ve selin en çok etkilediği merkeze bağlı Kızılcıkdere, Deveçatağı, Gündoğan, Üsküpdere, Bayramdere, Kavakdere, Karıncak, Babaeski'mizde Erikleryurdu köylerimizde, Üsküp beldemizde zarar gören çiftçilerimizin acil destek ve yardıma ihtiyacı bulunmaktadır. Kırklareli'mizde afetten zarar gören üreticilerimizin süratle tespit edilerek en kısa sürede de zararlarının karşılanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol