“Çiftçimiz Mazotta, Gübrede Acil İndirim Bekliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu saha çalışmalarında ilimiz köylerine ziyarette bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Burada özellikle çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ile buluşan Vecdi Gündoğdu, şikayetlerini dinledi. Bir an önce mazotta ve gübrede indirim yapılması gerektiğini Söyleyen Milletvekili Gündoğdu; “Köylü, çiftçi, üretici dolardaki düşüşün etkisini, mutfağında, tarlasında, traktöründe görmek için sabırsızlıkla bekliyor. Çiftçimiz hak ettiği tarımsal desteği istiyor, üretmek istiyor” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu seçim bölgesinde başladığı saha çalışmaları kapsamında; 27 Aralık tarihinde merkez köyleri; Değirmencik Köyü, Kavakdere Köyü, Deveçatağı Köyü, Bayramdere Köyü, Üsküpdere Köyü, Karıncak Köyü, Kızılcıkdere köylerine, 28 Aralık tarihinde ise ; Dokuzhüyük Köyü, Ulukonak Mahallesi, Ürünlü Köyü, Kocahıdır Köyü, Arizbaba Köyü, Paşayeri Köyü, Dolhan Köyü, Koyunbaba Köylerimize ziyaretlerde bulundu. İnece Kayalı Sulama Kooperatifi başkanı ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret ede Milletvekili Gündoğdu; sorunları dinledi, çözüm önerilerini anlattı.
“Garibanın parasıyla zenginin parasının faizini ödüyorlar”
Ziyaretler ile ilgili konuşan Milletvekili Gündoğdu; “Köylerde, beldelerde vatandaşlarımızın gelecek kaygısı her geçen gün daha da büyüyor. Gençlerin köylerimizi terk etmesi, üreticinin para kazanamaması, tarlasını ekememesi, tüm zorluklara rağmen ekebilenlerinde gübresini atmakta zorlanması çiftimizi, köylümüzü perişan etmiştir. Milletin, köylünün derdinden uzak Saraylarda yaşayanlar ise para oyunlarıyla âdeta kendi milletini soymaya çalışmaktadır. Garibanın parasıyla zenginin parasının faizini ödüyorlar” ifadelerini kullandı.
“Çiftçimiz hak ettiği tarımsal desteği istiyor, üretmek istiyor”
Gündoğdu açıklamasına şu cümlelerle devam etti; “Saray’ın milletin derdine derman olmadığı, istikrarın sağlamadığı, hayat pahalılığı ve işsizliği önleyemediği herkes tarafından bilinmekte, yaşanmaktadır. Hükümet sorunları çözmeye değil, milletin parasıyla zaman satın almaya, ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Hükümet ülkede güveni tamamen kaybetmiştir. Ekonominin asıl ihtiyacı olan, yapısal adımları atmaya ne takati ne de iradesi kalmamıştır.
Saray çaresizlik ve şaşkınlıktan adeta tehdit ve sopa ekonomisi uygulamaktadır. Üreticileri tehdit etmektedir. Kendi yanlış politikaları nedeniyle artan etiketler için, “Hızla indirin ha, yoksa Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekeni yapar” diyerek abanın altından sopa göstermektedir.
Ama her nedense mazot, benzin, doğalgaz, elektrik indirimleri yapmak akıllarına gelmemektedir, ya da yapmak istememektedir. Köylü, çiftçi, üretici dolardaki düşüşün etkisini, mutfağında, tarlasında, traktöründe görmek için sabırsızlıkla bekliyor. Çiftçimiz hak ettiği tarımsal desteği istiyor, üretmek istiyor. Milletin derdiyle dertlenmeyenler millete sandıkta hesap verecektir.” (V.Abuy) 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol