Çiftçilerin ‘Kabusuna’ Kurduköylü Avcılar ‘DUR’ Dedi!

Ayçiçeği hasadının başladığı şu günlerde hasat için sırada bekleyen çiftçiler yürekleri ağzında korkulu rüyalar görüyor. Akçadam, Serem, Gemiciköy ve Kurduköy hattında başta ayçiçeği ve çeltik olmak üzere tarımsal arazileri mesken tutan yaban domuzları hasat üzeri büyük zararlar yaratmaya devam ediyor. Bölgede artan yaban domuzu popülasyonunu kontrol altına almak ve çiftçilere biraz olsun rahat nefes aldırma isteyen Kurduköylü avcılar geçtiğimiz Pazar günü bölgede sürek avına çıktı. Kurdköylü avcılara Çerkezköy’den gelen bir ekibin de dahil olmasıyla etkili bir av gerçekleşti. Av izinleri ve ruhsatlı tüfekleri ile ava katılan avcılar gerekli tedbirleri alarak iyi bir sürek avını geride bıraktıklarını ifade ettiler.

Son dönemlerde bölgemizde günden güne artan yaban domuzu sayısı çiftçilere zor günler yaşatıyor. Gözü gibi ekip baktıkları mahsullerin hasat sırası beklerken domuzlar tarafından zayi edilmesiyle büyük zarara uğrayan çiftçilerin yardımına hasat öncesi Kurduköylü avcılar koştu.
HASAT ÖNCESİ TEHLİKE YARATAN DOMUZLAR MAHSULE BÜYÜK ZARAR VERİYOR
Akçadam, Serem, Gemici ve Kurduköy hattından çatak ve derelerde yuvalanan domuz sürüleri geceleri ise düz ovalara inerek yiyecek arıyor. Güzergahlarında bulunan ayçiçeği ve çeltik tarlalarına büyük zararlar veren domuz sürüleri büyüklükleri ve yırtıcı dişleri ile neredeyse bir tarlayı yok edebilecek kapasiteye sahip. Hasat öncesi yürekleri ağızlarında biran evvel mallarını toplamak isteyen çiftçiler domuz sürülerinden dolayı hop oturup hop kalkıyorlar. Domuzların yatak olarak kullandıkları alanı tespit eden Kurduköylü avcılar geçtiğimiz Pazar günü Tekirdağ Çerkezköy’den gelen diğer avcı ekibiyle birleşerek bir sürek avı gerçekleştirdi. Çiftçilere rahat bir nefes aldıran av sonucu birçok yetişkin domuz avlandı. Birçoğu da tarımsal üretim yapılan sahalardan uzaklaşmaya zorlandı.
“AMACIMIZ ÇİFTÇİLERİMİZE RAHAT BİR NEFES ALDIRMAKTI”
Avı planlayan Kurduköy’den Erdoğan Sartekin, Mustafa Fidan ve Oktay Yazgan sürek avının ardından gazetemize konuştular. Çerkezköy’den gelen avcı arkadaşlarının da büyük desteğiyle etkili bir av gerçekleştirdiklerini belirten avcı Erdoğan Sartekin, “Çerkezköy’de ikamet eden bir Kurduköylü olarak son zamanlarda köyümüz ve sınır köylerinden çiftçilerin domuzlar ile başının dertte olduğunu işittik. Biz arkadaşlarımızla da Çerkezköy’de birçok sürek avına katılıyoruz. Buradaki avcı arkadaşlar ile birlikte Çerkezköy’den gelen ekip kafa kafaya vererek bir hat belirledik. Orman Genel Müdürlüğü’nün çizdiği sınırlara bağlı kalarak Pazar günü gerçekleştirdiğimiz av sonucu 12 yetişkin domuz avladık. Çiftçilerimiz avdan dolayı memnun oldular. Domuz sayısını kontrol altında tutmak zorundayız. Bizde köye geldiğimizde çiftçilikle ilgileniyoruz. Sürek avında bize destek veren ve Çerkezköy’den gelerek avın etkin geçmesini sağlayan Taner Topçu, İlhami Keskin, Hasan Esener, Cihan Tahmisoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımız domuz avındaki tecrübelerini bizimle paylaştılar ve avın iyi bir sonuç vermesinde büyük rol oynadılar” dedi. Kurduköylü avcılardan Mustafa Fidan ve Oktay Yazgan’da çiftçilerin korkulu rüyası olan domuzlara yönelik sürek avlarının iyi geçtiğini belirttiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol