Çiftçi, muhtarlar ile bir araya geldi

17 Ocak Çarşamba günü Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Kırklareli SGK Binası Toplantı Salonunda ilimiz köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek özellikle Kırklareli’nin köylerine ayrı bir önem verdiğini belirtti, yakın zamanda başladığı köy ziyaretlerine devam etme planında olduklarını ifade etti.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve 27 Kurum amiri, 17 Ocak Çarşamba günü saat 11.00’de İlimizin 40 köy muhtarı, 24 mahalle muhtarı ile İl SGK Binası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. İlimizin sorunlarına ve vatandaşların sıkıntıları için bilgi alan Vali Orhan Çiftçi, sorunlara çözüm bulunulması için nasıl bir yol izlenebileceği konusunda kurum amirlerinden cevap alan Çiftçi, yakın zamanda başladığı köy ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.
“Sıkıntılara çözüm aramak için bir araya geliyoruz”
Vali Çiftçi başkanlığında, her ay yapılan muhtarlar ve kurum amirlerinin bir araya gelmesinin nedeni hakkında şu sözleri sarf etti. Çiftçi “’İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge ile Devletin ve Hükümetin temsilcisi, İl genel idaresinin başı ve mercii olan İl Valilerinin vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikayetlerini alıp, değerlendirmek için vatandaşlarımızın kendilerine veya idari birimlere müracaatları beklenmeden, doğrudan temas kurmak suretiyle toplumun tüm kesimlerine daha geniş bir şekilde ulaşılmalarına teminen toplantılar yapmaları istendi” dedi.
“Hiçbir kurum ve emniyet sizden para talep etmez”
Kırklareli Asayiş Şube Müdürü İbrahim Şahin, gerekli çalışmaların başlatıldığını ve kısa süre içinde mahallelerin huzuru bozan şahısların yakalanacağını ifade etti. Müdür Şahin, son dönemde dolandırıcılık girişimlerinin arttığını da ifade etti. Dolandırıcılığa karşı vatandaşın uyarılması gerektiği konusunda hem fikir olundu. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, vatandaşların dolandırıcılara karşı dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu. Vali Çiftçi, kurum amirlerinin veya emniyetin hiçbir şekilde vatandaşları arayarak para istemeyeceğini ifade etti.
Bazı mahallelerde hırsızlık arttı
Bademlik Mahallesinde hırsızlık olaylarının son dönemde arttığı bilgisini paylaşan Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz hırsızlık sorununa çözüm istediklerini dile getirdi. Vali Çiftçi, muhtarları yabancı kişileri veya şüpheli hareketleri gördüklerinde emniyet güçlerine haber vermelerini istedi.
“Bal üretim projesinin üretim
fikrinin köylerdeki gelişimi
önemli”
Özellikle köy muhtarları, toplantının sunum kısmından sonra söz alarak sorunlarını ilgili kurum amirine iletti.
Armağan Köyü’nde üretilen bal üretim projesi hakkında Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal, konu hakkında söz aldı. Vali Çiftçi, bal üretim projesinin üretim fikrinin köylerdeki gelişim hakkında önemli olduğunu ifade etti. Soru cevap şeklinde sona eren toplantıda Vali Çiftçi katılımcılara teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol