Çiftçi “Yaşlılarımızın bakımını yapmak en önemli görevlerimizden biri”

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Kırklareli Huzurevi’ne giderek huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. 23 Mart Cuma günü gerçekleşen ziyarette Vali Çiftçi’yi eşi Ayşe Çiftçi de yalnız bırakmadı. Vali Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi vatandaşlarla ve huzurevi çalışanları ile sohbet etti ve kendilerine hediyeler dağıttı. Ayrıca sigara içen huzurevi sakinlerinden Osman Kocamanoğlu’nun(76) sigarayı bırakmasını rica etti. Vali Orhan Çiftçi’nin ricasını kırmayan Kocamanoğlu, sigarayı bırakacağını söyleyerek paketini Vali Çiftçi’ye teslim etti.

Önadım Haber
23 Mart Cuma günü saat 10.00’da gerçekleşen Huzurevi ziyaretinde yaşlı vatandaşlar ile sohbet eden Vali Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi, yanlarında getirdikleri hediyeleri vatandaşlara verdi. Huzurevinde kalan bütün vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiftçi, hasta olanlara acil şifalar diledi.
Vali Çiftçi sigaraya
savaş açtı
Elinde sigara paketi gördüğü bir huzurevi sakinin yanına giden Vali Orhan Çiftçi, Osman Kocamanoğlu isimli vatandaş ile sohbet ederek sigarayı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Valinin ricası üzerine taşıdığı sigara paketini Vali Orhan Çiftçi’ye vererek sigarayı bırakacağını söyledi. Sigaranın zararlı olduğunu ve hiçbir vatandaşın başlamaması gerektiğinin altını çizdi. Kocamanoğlu’da sigarayı bırakması için kendisine destek veren Vali Çiftçi’ye teşekkür etti. Huzurevi sakinleri de bu davranışlarından dolayı hem Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’yi hem de Osman Kocamanoğlu’nu alkışladı.
El emeği işler incelendi
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve eşi Ayşe Çiftçi, gerçekleşen Kırklareli Huzurevi ziyaretinde huzurevi sakinleri tarafından yapılan el emeği işleri inceledi.
Gerçekleşen ziyarette Ayşe Çiftçi, Kırklareli Huzurevi’nde hizmet alan büyüklerin, Halk Eğitim Merkezi tarafından sağlanan El Sanatları Kurslarında yapmış olduğu el emeği göz nuru sanatsal çalışmaları inceledi. El Sanatları Öğretmenleri Funda Özdemir ile Kudret Pekcan’dan vermiş oldukları kurslar hakkında bilgi alan Ayşe Çiftçi, tüm çalışmaların birbirinden güzel olduklarını belirterek başarılı çalışmalarının devamını diledi.
“Bizlerin baş tacı olan bu insanların dualarını alıyoruz”
Ziyarette oldukça renkli görüntüler ortaya çıkarken, Vali Orhan Çiftçi; “Büyüklerimiz bizler için çok önemlidir. Eğer onlar olmasaydı bizler olmazdık. Onlar bizlerin baş tacı. Bizlerin de devlet olarak en büyük görevlerinden bir tanesi onlara bakmak onların rahat bir yaşam sürdürmesi. Huzurevi çalışanlarımıza da teşekkürler çok güzel bakıyorlar burada kendilerine. Hepinizin de şahit olduğu gibi son 15 yılda bu alanda çok ciddi hizmetler yapılmakta. Bizler de zaman zaman gelip denetliyoruz. Burada amcalarımızla, teyzelerimizle bir araya gelip sohbet ediyoruz. Bizlerin baş tacı olan bu insanların dualarını alıyoruz” dedi.
Ziyaret Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin ve eşi Ayşe Çiftçi’nin huzurevi çalışanları ve sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol