Cezaevlerinden tahliyeler başladı

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından cezaevlerinden tahliyeler başladı. Bu kapsamda Kırklareli’ndeki cezaevlerinden de tahliyeler oldu. 

15 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” gereği cezaevlerinden tahliyeler başladı. Kırklareli Merkez ve İlçelerde bulunan toplam 6 cezaevinden de kanun kapsamında tahliye işlemleri gerçekleştiriliyor. Kırklareli’ndeki cezaevlerinden tahliye olan hükümlü sayısı hakkında açıklama yapılmadı. Yurt genelinde ise toplam 90 bin hükümlünün kanundan yararlanması bekleniyor.
Adalet Bakanlığı hükümlülerin tahliye süreci ile ilgili olarak bazı düzenlemeler yapıldığını bildirdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında tahliye edilecek ve izne ayrılacak hükümlüler bulundukları cezaevlerinden maske ve eldiven takarak ayrılacaklar. Bu hükümlülere ayrıca hastalık hakkında bilgilendirici broşür verilecek. İller arası seyahatler izne bağlı olduğu için tahliye edilen ve izne ayrılan hükümlülerin seyahat belgeleri, bulundukları cezaevlerinde verilecek. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol