Cezaevinde İftar Sofrası

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurum personeline ve hükümlülere yönelik iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğinde Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı görevde yükselme sınavında başarılı olup başmemur olmaya hak kazanan kurum personellerine apolet ve plaketlerini takdim etti.

Ramazan ayının manevi iklimini yaşatabilmek, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla tertip edilen iftar yemeğine Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, Kırklareli Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Gedik, Kırklareli Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Kürşat Oğuzhan Türkalp, İl Müftüsü Yardımcısı Turgut Çavdar, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Odabaş, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Koray Ersoy, Denetimli Serbestlik Müdürü Emin Özel, Vize Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nihat Doğan, , Pınarhisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Galip Yalçın  ile kurum personeli ve hükümlüler katıldı.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı konuşmasında Bursa da  ceza infaz kurumunun servis aracına düzenlenen saldırı ile şehit olan İnfaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit'in ailesine ve tüm Ceza İnfaz Kurumları çalışanlarına başsağlığı dileklerini iletti.Kurum personeli ve hükümlülerin ramazan ayını kutlayan konuşmalarının ardından Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavında başarılı olup başmemur olmaya hak kazanan kurum personellerine apolet ve plaketlerini takdim etti.
Tayini çıkan personellere de vermiş oldukları hizmetlerden ötürü birer teşekkür plaketi de Kırklareli Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Gedik tarafından verildi.
Program, hükümlü ve tutukluların doğru davranış, tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlâkî değerler kazanmalarını sağlayacak, kurum hayatını normal hayata yakınlaştırarak, bu kişilerin salıverilmelerinden sonra topluma uyumlarını kolaylaştırmasına katkı sağlayacak olan kurslara katılıp başarılı olan hükümlülere Kırklareli Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Kürşat Oğuzhan Türkalp tarafından sertifikalarının verilmesinin ardından iftar yemeği programı sona erdi. (H.M.Taner)



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol