Çeyrek Asırlık Kakava Festivali'nin tarihi belli oldu

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli'nde bu yıl 25.'si gerçekleştirilecek olan "Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nin tarihini açıkladı

Kırklareli Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kırklareli'nde bu yıl 25.'si gerçekleştirilecek olan "Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali", 25-30 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak.
Kırklareli'nin çeyrek asırlık geleneği "Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali" için Kırklareli Belediye Başkanlığı hazırlıklarına başladı.
Geçtiğimiz yıl Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası sebebiyle iptal edilen festivalin için bu yıl daha geniş kapsamda çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Henüz kesinleşmiş programının ilan edilmediği "Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nde bu yıl söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar, yerli ve yabancı grupların dans gösterileri, çeşitli sergiler, fotoğraf sergileri, seminerler, konserler ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu yıl 25.'si gerçekleştirilecek olan "Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali" nin daha da önemli olduğunun vurgulayan Kırklareli Belediye Başkanı, "Bu yıl düzenleyeceğimiz 25. Kırklareli Karagöz, Kültür Sanat ve Kakava Festivali ile çeyrek asrı devirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıl maalesef Soma'da bir facia yaşadık. Bu yaşanılan olaydan sonra geçen yıl biz de karar alarak festivalimizi iptal ettik. Bu yıl çok iyi şekilde festivalimize hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde programımızı açıklayacağız. Söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar, yerli ve yabancı grupların dans gösterileri, çeşitli sergiler, fotoğraf sergileri, seminerler, konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Kardeş belediyelerimizi de bu festivalde konuk edeceğiz. Örneğin; Çin'den akrobasi grubu, Bursa Nilüfer Belediyesi'nden dans grubu, Yunanistan ve Bulgaristan'dan misafirlerimiz olacak. Bu yıl düzenleyeceğimiz festival ile Türkiye'de ses getireceğiz'' dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. festival diyeceğine konser de olsun bitsin.