Çevre yolu rafa mı kaldırıldı?

Yeni Devlet Hastanesi ile birlikte kalkınma yolunda büyük bir adım atan Akalar, Doğu ve Yayla Mahalleleri’nde bekleyiş sürüyor. Uzun süredir gündemde olan fakat proje aşamasında bırakılan çevre yolu hakkında vatandaşlar bilgi istiyor. Konuyu takip ederek gerekli yazışmaların devam ettiğini belirten Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş, yeni hastane ile birlikte yol da yapılırsa, büyük bir kalkınmanın sağlanacağının altını çizdi.

Kırklareli yeni Devlet Hastanesi ile birlikte hareketlenen Akalar, Doğu ve Yayla Mahalleleri çevre yolunun yapılacağı günü bekliyor. Çağlayan Kavşağı ile Toki Kavşağı’nı birbirine bağlayacak olan çevre yolu için büyük bir maddi kaynak olması gerektiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş; “ Yıllardır beri konuşulan ancak halen bir adım atılmayan çevre yolunu dört gözle bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu konuyu bizlere sürekli dile getiriyorlar. Belediyeye gerekli yazılarımızı yazdık ancak herhangi bir cevap alabilmiş değiliz. Eğer bu yol yapılırsa artık kamyonların ve tırların hastane önünden geçmesine gerek kalmayacak. Hastane ile birlikte oldukça büyük bir atılım oldu mahallemize, böylede sürmesini istiyoruz. Ama niyetimiz hastane civarında sadece ambulans ve binek araçların olmaları. Ağır vasıtaların hepsinin yapılması planan çevre yoluna yönlendirilmesi gerekiyor ki, o güzergah rahatlasın” dedi.
2017 yılında halen alt yapı ve yol gibi sıkıntıların sürdüğünü bunların artık aşılmasını gerektiğini belirten Ediş, sorularımızı yanıtladı.
Dere Üstü Yolu,
Trafiğe Kapatılacak
Son dönemde Dere Üstü yolu üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ediş “Dere Üstü yolunun 1980’lerde yapıldığını düşünürsek, artık özellikle de trafiğin yoğun olduğu ve ağır tonajlı araçların geçtiği bölgelerin yıprandığı söyleyebiliriz. Ancak Dere Üstü yolunun Akalar Mahallesinde kalan bölümü fazla yıpranmış değil. Bu durumu devam ettirmek için şimdilik ağır tonajlı araçların geçişini yasakladık. Ancak bölgedeki inşaatlar tamamlandığında ki bu konuda gerekli yerlere ulaştık yolu tamamen trafiğe kapatıp çevre ve yol düzenlemesi ile yürüyüş yolu yapmak istiyoruz” dedi.
Büyük Yol Çalışmaları Yapılacak
Yol konusunda Kırklarelinin en gelişmemiş Mahallesi olduklarını ancak bunun yakın zamanda değişeceğini belirten Ediş, “Yakın zamanda kapsamlı bir yol ve çevre çalışmamız olacak. Doğan Işıkalp-Namazgah Caddesi arası ve Işıklar Sokak tamamen sıcak asfalt kaplanacak. Aycı Dibek, Dilber Sok., Hamzababa, Söğüt Sokağı ve Balkan 1. Geçidi mevkileri kilit parke taş yapılacak” ifadelerine yer Verdi.
Birçok Metruk Bina Yıkıldı
Hakan Ediş, mahallenin en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucu madde kullanımı konusunda büyük bir ilerleme kaydettiklerini, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 35 metrup binanın yıkıldığını ve bu sorun çözülene kadar mücadele edeceğini belirtti. Ayrıca Belediye Başkanına teşekkür eden Ediş, çalışmalarının hızla devam edeceğini müjdeledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. o bölge için çok iyi olurkırklarelimiz herşeyin en güzeline layik..

  2. nurşen hanım dediğiniz gibi çok iyi olur lakin belediye o yolu yapmaz neden derseniz yol plana göre roman kardeşlerimizin binalarının tam göbeğinden geçiyor. Belediye oylarının büyük bölümünü aldığı roman kardeşlerimizle kötü olurmu sizce?