Çevre gönüllüleri İğneada’da buluştu

Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in himayelerinde Kırklareli Valiliği koordinesinde 15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri kapsamında Saklı Cennet İğneada da çevre temizliği yapıldı. Çevre gönüllüleri ve yetkililerin biraraya geldiği etkinlikte çevre temizliğine dikkat çekildi.

15 Eylül Dünya Temizlik Günün’de Saklı Cennet İğneada çevre temizliği yapıldı.
Vali Osman Bilgin'in himayelerinde Kırklareli Valiliği Koordinesinde BİRCAM Vakfı'nın katkıları ile düzenle etkinlikte AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Liman Başkanı Resul Ulaş, Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler, Kırklareli’nden kamu kurum ve kuruluş temsilci, müdürleri ile çevreciler ve öğrencilerin katılımı ile çevre temizliği yapıldı. Ellerine poşet alan çevre gönüllüleri birlikte doğaya gelişi güzel atılan atıkları toplayarak etrafı temizledi.
Bulgar heyetle ikili ilişkiler görüşüldüİğneada’nın tüm gün aktif olduğu Cumartesi günü gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğinin yanı sıra İğneada Liman Hudut Kapısı’nın ilk resmi işlemi de yapıldı.
Bulgaristan’dan gelen heyetin katılımı ile yapılan etkinliğin ardından Bulgar heyet ile Türk yetkililer arasında turizmin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar konuşuldu. Bu kapsamda Kırklareli Valisi Osman Bilgin Başkanlığında, komşu sınır İl olan Kırklareli ve Burgaz şehirleri arasında turizmden sınır kapılarına kadar her türlü yatırım ve ikili ilişkileri geliştirecek işbirliği projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere toplantı yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol