Cerit’ten sıcak hava açıklaması

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, sıcak havalardan korunmak için günde 8-10 bardak su tüketmek gerektiğini belirtti.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, yaz mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı ve sıcaklıklarda artış yaşandığı son günlerde vatandaşların sıvı kaybını önlemeleri, sağlıklarını koruyabilmeleri ve vücudun terlemeyle kaybettiği sıvıyı geri kazanabilmesi için günde 8 ile 10 bardak arasında su tüketmeleri gerektiğini söyledi.
Sıcak ve bunaltıcı havadan korunabilmek için bol bol sıvı tüketmek
gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit vücudun sıvı dengesini korumak ve vücutta oluşan zararlı maddelerin atılımını kolaylaştırmak için günde 2.5 litre su içmek gerektiğini belirtti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "Zahide Yetiş'le"den mi mezun oldunuz hepiniz anlamadım gitti. 8-10 bardak efsanesinden de bir türlü kurtulamadık. Sevgili Çiğdem Hanım bari siz yapmayın diyeceğim ama geçen sene diş doktorları artık zararları tartışma bile gerektirmeyen doğal yoldan bir miktar çaydan çöpten aldığımız florürün yararlarından bahsedip demeç verdiler bu şehirde. Bu ortalamadır şudur budur tuz kaybıydı mineraldi deyin ama maden suyuna yönlendirip nirtit gibi bir zehirle de başbaşa bırakmayın. Lütfen EU bilmem ne verilerine göre şu kadar alınabilir bu kadarının gideri var tadında açıklamalara da yeltenmeyin. Gibi gibi gibi... Bu ülkenin düğmeleri yanlış iliklenmemiş fermuarı bozulmuş arkadaşlar...