Cerit; “Vatandaşlarımızdan 112 çağrılarına duyarlı olmalarını istiyoruz”

Kırklareli’nde bulunan Kamu ve Özel Sağlık kurum ve kuruluş yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Kırklareli sevk istatistikleri değerlendirilerek; yoğun bakımlara yapılan hasta sevklerinde yaşanan sıkıntılar, hastaneler arası yapılan sevkler ve acil sağlık hizmetleriyle alakalı diğer konular görüşüldü. Acil sağlık hizmetlerinin gündemde olan sorunları tüm sağlık kurum ve kuruluş yetkilileriyle görüşülüp, ortak kararlarla çözüme ulaştırılmaya çalışıldı. Ardından alınan kararlar onaya sunuldu.
Kırklareli ASKOM toplantılarında alınan kararlarla acil sağlık hizmetlerinde aksamalara ve olumsuz olaylara sebebiyet verilmemesi, sevk işlemlerinde koordinasyonun etkin bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Toplantıda vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilir ve kesintisiz bir şekilde sürdürülmesini için neler yapılması gerektiği hakkında görüşler bildirildi.
Acil servislerin sonunda
hayat var
Toplantıda konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, 112 hattının meşgul edilmemesi hakkında vatandaşlara çağrıda bulundu. Cerit konuşmasında; “Burada birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin yöneticileri, acillerde çalışanlar, acil servis sorumluları, toplum sağlığı servisi sorumluları, ilçe sağlık müdürleri, başhekimler il sağlık müdürlüğü yöneticilerimiz bir aradalar. Acil sağlık hizmetleri hayat kurtaran hizmetler. Herkese, sağlık personelleri dahil acil sağlık hizmetleri gerekli. Çünkü sonunda hayat kurtaran, sonunda hayat olan hizmetler. Sadece bedenen veya ruhen değil her yönüyle sosyal bir iyilik içerisinde olmamızı kapsıyor. Acil sağlık hizmetleri de bu anlamda bizim en sağlam durmamız gereken, en çok işleyişinde titizlenmemiz gereken hizmetler” ifadelerini kullandı.
“Bir dakikalık gecikmeler saatler gibi gelebiliyor”
Vatandaşlara çağrıda bulunan Cerit, 112 hattının saniyeler ile yarıştığını ifade etti. Cerit; “Sağlık hizmetlerinde hayat kurtarırken, hastanın birinci derece yakınları, akrabaları, komşuları sürecin içerisinde oluyor. Acil sağlık hizmetlerinde en çok sıkıntı yaşanılan konu 112 hattının meşgul edilmesi. Bu konuda benim Kırklarelili vatandaşlarımızdan, büyüklerimizden, gençlerimizden taleplerimiz var. 112 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesini istiyoruz. Çünkü bizler saniyeler içerisinde vakalarımızın kontrol merkezine düştüğü andan itibaren, ambulanslarımıza talimatlar veriyoruz. vakalarımızın olduğu yerlere ambulanslarımızı ve ekiplerimizi yönlendiriyoruz. Bu konuda saniyelik veya bir dakikalık gecikmeler saatler gibi gelebiliyor. Eğer telefon meşgul ise, 112 hattına ulaşılamıyor o yüzden, vatandaşlarımızdan 112 çağrılarına duyarlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Amaç iyi koordinasyon sağlamak
Cerit toplantının amacından bahsederek; “ASKOM toplantılarında bizim yaptığımız olumlu davranışlarımızı veya neler yapmamız gerektiğini konuşuyoruz. Vakalarımızı, başımıza gelenleri konuşuyoruz. Olaylar üzerinden hizmetleri en iyi şekilde iletmenin yollarını konuşuyoruz. Diğer illerle nasıl koordinasyon sağlayabiliriz ya da ekipler arasında nasıl daha uyumlu çalışabiliriz diye düşünerek planlamalar yapıyoruz. Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. Bu yüzden bugün bu toplantıya gelen herkese tek tek teşekkür ediyorum. İnşallah hep olumlu başarılı olduğumuz konuları konuşuruz. Bazen eleştiri de alabiliyoruz. En az eleştirdiğimiz. En çok takdir aldığımız konu acil servis hizmetleri olsun istiyoruz. Bu vesileyle toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol