Cerit Uyardı; “Hastane randevularınıza sadık kalın”

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklarelileri hastane randevuları konusunda uyardı. İki randevudan birine gidilmediğini bunun da randevu sisteminden doluluk olduğu için herkesin yararlanmasının önüne set çektiğini ifade eden Cerit, vatandaşların randevularına sağdık kalmalarını,  gelmemeleri durumunda ise sistemden iptal etmeleri çağrısında bulundu.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, MHRS randevuları hakkında açıklamalarda bulunarak hastalara randevulara gelmemeleri durumunda sistemden iptal etmeleri çağrısında bulundu. Cerit konuya ilişkin açıklamasında;
“Covid-19 pandemisi döneminde, MHRS (182) aracılığıyla randevuların alınması ve gidilemeyecek durumlarda randevuların iptal edilmesi gerekmektedir. Randevusuz gelen hastalar, hastanelerimizde yoğunluğa sebep olmaktadır. Gidilemeyen randevu iptal edilmediğinde ise gerçekten muayene ihtiyacı olanların randevu alması engellenmektedir. Hastalarımızı randevularına sadakat konusunda daha duyarlı davranmaya davet ediyorum” dedi.
İki randevudan birine gidilmiyor
İl Sağlık Müdürü Cerit, randevu sadakat oranlarına da dikkat çekti. Yapılan incelemelerde; Kırklareli İli Kamu Hastanelerinde İç Hastalıkları, Diş Hekimliği, Psikiyatri, Plastik Cerrahi, Kadın Doğum Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz ve Göz Hastalıkları branşlarında MHRS ile randevu alınamamasının en büyük nedenlerinden birinin iptal edilmeyen randevular olduğu tespit edilmiştir. İlimizde alınan iki randevudan birine gidilmemektedir. Lütfen hastaneye gidemeyeceğiniz durumlarda randevularınızı iptal ettirmeyi unutmayın!
İptal işlemini Alo182, mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil uygulamasından gerçekleştirebilirsiniz” şeklinde konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol