Çarşamba Pazarı “Korona” Pazarı Oldu

İlimizde her hafta açılan Çarşamba Pazarı dün ilk kez Kapalı Pazar Yerinde kuruldu. Koronavirüs önlemleri nedeniyle girişlerin sınırlı yapıldığı Pazar yerinde uzun sıralar oluştu. Pazarın başından sonuna hatta pazarın uzunluğunu da aşan sıralar vatandaşı perişan ederken, vatandaşlar çok uzun zamandır açılması beklediği pazarın Koronavirüs varken Kapalı Pazar Yerinde yapılmasının yanlış olduğunu söyleyip bir an önce açık hava pazarına dönülmesini istedi.

Haftalık olağan Çarşamba Pazarı bu haftada Kırklareli Halkıyla buluştu. Uzun zamandır beklenen Pazar geçtiğimiz Cumartesi ilk kez açılsa da esas yoğunluğun Çarşamba günü yaşanması bekleniyordu. Beklenen de oldu.
Vatandaşlar güzel havanın da etkisi ile pazara akın ederken tek kapıdan yapılan girişler ve içeride ki yoğunluğu azaltma çabası uzun kuyruklar oluşturdu. Onlarca metreyi bulan Pazar kuyruğu nedeniyle isyan eden vatandaşlar, hem kuyruk yüzünden hem de kalabalık da salgın hastalık covid-19’u kapma riskinden dolayı rahatsızlıklarını dile getirdiler.
Polis ekipleri sıkılıkla kontrollerde bulunup, anonslarla vatandaşları soysal mesafe konusunda uyarsa da zaten bir hayli uzun olan sıra vatandaşların bu konuya dikkatini azalttı. Bir an önce açık hava pazarına dönülmesinin gerekliliğini vurgulayan vatandaşlar, mevcut durum ve kalabalığın salgın riskini arttırıp sıkıntılı bir sürecin başlamasından duydukları endişeyi aktardılar.
Pek çok vatandaş her şeye rağmen uzun sırayı bekleyip alışverişini yaparken, pek çok vatandaş ise sıra dolayısıyla geriye döndü. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Dostlar alışverişte görsün 09 Mayıs 2020 Cumartesi 01:23:33

    Kapalı pazar değil kapalı cezaevi gibi olmuş. Ne hava alacak bir yer ne başka birşey. Sen yılan hikayesine döndür açıldı açılacak diye. Hatta bir yıl ertele. Şimdi en olmayacak zamanda aç. Üstelik de bu kapalı kasvet dolu havası açık havada kurulmasından daha riskli gözüküyor.