Cardone; "Hem Türkiye'yi, hem de Kirklareli'ni ziyaret etmekten onur duydum"

“Istanbul’dan Avrupa'ya Merhaba Projesi” kapsaminda Türkiye'de bulunan Fransiz aktris ve sarkici Nathalie Cardone, Kirklareli Üniversitesi’nin düzenledigi “AB Yolunda Türkiye” isimli panele katilmak üzere dün ilimize geldi. Cardone, panele istirak etmeden önce saat 13.30 siralarinda, Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos’u makaminda ziyaret etti. 

'Küçük Hirsiz’, ‘Tepelerin Kizi' gibi filmlerin yani sira 'Hasta Siempre', 'Ya Soy Rebelde', 'Le Temps Des Fleurs' adli sarkilariyla milyonlarca insanin hayranligini kazanan Nathalie Cardone, sarkici Hasan Yildirim’in daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Dün de ilimizi ziyaret eden Cardone, sirasiyla Vali Hüseyin Avni Cos’u ve Kirklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'in makamina konuk oldu. Ünlü sanatçi daha sonra da ''AB Yolunda Türkiye'' konulu panele katildi.

Valilik makaminda, Hüseyin Avni Cos’a çiçek ve üzerinde “Allah” yazili küçük bir tablo hediye eden Cardone, Türk insaninin misafirperverligini ve sicak karsilamasini çok begendigini belirtti.

Nathalie Cardone; “Iki ülke arasindaki sikintilari rahatlatmak için az da olsa bu ziyaretimin bir katkisi oldugunu düsünüyorum. Hasan Yildirim’a da çok tesekkür ediyorum, beni davet ettigi için. “Istanbul'dan Avrupa'ya Merhaba Projesi” kapsaminda Kirklareli’ne geldik. Projemizin son asamasindayiz artik. Bizleri kabul ettiginiz için çok tesekkür ediyoruz.

Su anda Avrupa sinirlarinda bulunuyoruz. Avrupa’ya sunu söylemek istiyorum ki; “Ben Türkiye ziyaretimde, çok büyük bir nezaket gördüm.

 Onur duydum. Akdeniz’in çocuklarina layik olan bir sekilde karsilandim, agirlandim.” Bu ziyaretimizi en kisa zamanda tekrarlayacagiz. Tekrar sizlere çok tesekkür ediyorum” dedi.

Sanatçiya, sanli bayragimiz üzerinde bulunan ay ve yildizi simgeleyen bir kolye armagan eden Vali Cos ise açiklamasinda sunlari kaydetti; “Biz de hem Türkiye’ye, hem de ilimize geldigi için Nathalie hanima çok tesekkür ediyoruz.

 Ziyareti ile yüksek insanlik degerlerinin seslendirilmesi anlaminda, kardeslik duygularinin güçlendirilmesi için çok olumlu mesajlar verdigini ben kamuoyunda izledim. Kendisine minnettariz.

Böyle güzel insanlara ve degerli sanatçilara tüm dünyanin ihtiyaci var. Saglik, afiyet ve basarilar diliyorum. Kendilerini Türkiye’de daha uzun bir program vesilesiyle, yine görmekten mutlu olacagiz.

Türk-Fransiz iliskileri zaten çok eskidir. Türkler en iyi dis iliskilerini Fransizlar ile yürütmüslerdir.

Bu durumun içinde bulundugumuz yüzyilda da tekrar edilebilmesi için böyle gönüllü elçilerin çalismalarina ihtiyacimiz var.”

Bunun üzerine Nathalie Cardone; sanatçilarin, politikacinin söyleyemediklerini, söyleyebilecek konumda bulunduklarini belirterek, görevini en iyi sekilde yapmaya çalistigini kaydetti.

Bu ziyaretlerin ve projelerin iki ülke arasindaki iliskileri daha da kuvvetlendirecegine inandigini belirten Cardone, Islam dininin ise, adaletli bir din oldugunu vurguladi.

Ziyaret daha sonra iyi dileklerle sona erdi.

 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. valla bravo. tam bir star.