Canlı Hayvan Borsasına mezbaha ve soğuk hava deposu geliyor

Kırklareli Ticaret Odası Başkanı Turhan Altıntel Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ilimizdeki yerel basın mensuplarına bir akşam yemeği düzenledi. Kırklareli Gazeteciler Cemiyetinden plaketini de alan Altıntel, Borsanın yürüttüğü çalışmalarla ile ilgili bilgiler de verdi.

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 17 Ocak Cuma akşamı ilimizdeki bir restoranda yerel basın mensuplarına bir akşam yemeği düzenledi. Önadım Medya Grubunun da katılım gösterdiği yemeğe, Borsa çalışanları ile basın mensupları iştirak etti. Yemek esnasında Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Uçar, Altıntel’e günün anısına bir plaket sundu. Turhan Altıntel şükranlarını sunarak, tekrar tüm basın mensuplarının anlamlı gününü kutladı.
“Kırklareli ekonomisinin gelişmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz”
Öncelikle yerel basınımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Bu vesileyle Kırklareli Ticaret Borsamızın faaliyetlerinden de söz etmek istiyorum.

Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin kademeli olarak inmesi için ihtiyaç duyulan adımları attık. Ve faizler iniyor” diye konuşmuştu. Ardından Merkez Bankası politika faizini 75 baz puan düşürerek yüzde 11.25'e çekti.
Bu gelişme bir işadamı olarak bizleri çok memnun etti. Çeşitli meslek kollarında yaklaşık 200 kişiyi istihdam ediyoruz. Dolayısıyla inşat sektörü, otomotiv sektörünün geleceği için bu çok iyi bir işarettir. Kırklareli’ne bakacak olursak, bizler bütün dinamiklerimizle Kırklareli ekonomisinin gelişmesi için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal Sorumluluk projelerinde gereken destekleri sağlıyoruz.
“Entegre tesisiyle, soğuk hava deposuyla, Borsamızı gençlerimize devredeceğiz”
Kırklareli Ticaret Borsamızda çalışmalar son sürat devam ediyor. 6 aydır hizmet veren Canlı Hayvan Borsamızda her Çarşamba günü satışlarımızı sorunsuz gerçekleştiriyoruz. Şimdi 4 Milyon TL’lik yeni bir projemiz var. Bunun bir buçuk veya 2 Milyon TL’si için Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında müracaatımızı yaptık. 50 büyükbaş, 100 küçükbaş kapasiteli entegre bir mezbaha kazandırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Kırklareli’nde hijyenik bir butik mezbahamız yok, kapanmıştı. Bizler de Allah kısmet ederse, bu tesisi Borsamızın yanına koymak istiyoruz.
Yine ikinci bir çalışmamız ise; 5 Şubat tarihinde 400 ton altyapısını hazırlayıp, 100 tonluk soğuk hava deposunu da faaliyete geçireceğiz.
Son olarak; bildiğiniz gibi İpsala Gümrük Kapısına iştirakliydik. Onda da hissemizi artırıyoruz. Bu kapı 260 Milyon TL ile revize edilip, Temmuz ayında faaliyete geçecek. Yani gelecekte Borsamızın gelirini artırmak için bu iştirakleri çok önemli buluyoruz. Tüm bunlarla birlikte Canlı Hayvan Borsamızın yanına entegre tesisimizi, mezbahamızı, soğuk hava depomuzu kurduktan sonra arka tarafa da 50 dönümlük yeri hazine ile birlikte aldıktan sonra, Borsamızı gençlerimize devredeceğiz diye düşünüyorum”
Yemek daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol